VOLT 2019: Die ersten Namen!

Foto: Volt Festival Press Office

Im Zeichen ihrer Vielfalt hat eine der prestigeträchtigsten nationalen Veranstaltungen im Inland, das Telekom VOLT Festival ihre ersten Acts angekündigt. Vom 26. bis 29. Juni 2019 werden unter anderem Slipknot, Slash, Parov Stelar, Robin Schulz und LP die Bühne in Sopron rocken! Am 5. Dezember beginnen die Ticketverkäufe für das diesmal 4-tägige VOLT Festival.

Nach vielen Jahren wird das ungarische Publikum am 26. Juni 2019 die Crew von Slipknot wieder sehen und hören können, die neben ihren Klassikern auch ihre neuesten Lieder in Sopron spielen werden. Am Eröffnungstag gehört die Hauptbühne der Telekom VOLT Festival 2019 den Rock Fans: Neben Slipknot feiert die Ungarische Band Tankcsapda ihr 30-jähriges Jubiläum am VOLT, und am selben Tag werden weitere Rockbands vom Veranstalter geplant.

Die bekanntesten Guns N‘ Roses Hits werden sicherlich am zweiten Tag des Festivals auf der Telekom Mainstage sein, wenn einer der weltbesten Gitarristen und sein Orchester, Slash Ft. Myles Kennedy & The Conspirators, auftreten werden. Die Band hat in diesem Herbst ihr neuestes Album veröffentlicht.

In der Geschichte von VOLT hat das Team von Parov Stelar immer wieder unvergessliche Momente für das Publikum bereitet. Die österreichischen Electro-Swing Magier haben inzwischen die größten Festivals der Welt erobert, aber 2019 werden viele Menschen in die Stadt der Loyalität zurückkehren um ihr Konzert zu genießen.

Die Headliner-Linie wird auch durch den deutschen DJ-Produzenten Robin Schulz bereichert, und LP die mit ihrem Lied Lost On You in Clubs und Festivals auf der ganzen Welt beliebt ist – jetzt auch das Publikum von VOLT begeistern wird.

„In den kommenden Wochen planen wir, den Fans von VOLT neuere Inlands- und Weltstars mitzuteilen. Der Verkauf von Early Bird Tickets beginnt am 5. Dezember, wenn 72 Stunden lang diese zu ermäßigten Preisen erhältlich sind. 

In den ersten VOLT-Nachrichten – neben Tankcsapda – gibt es drei weitere inländische Künstler, die von Zeit zu Zeit die größten Hallen füllen. Auf der Hauptbühne des VOLTs hören wir noch:  Rúzsa Magdi, Majka és a Ők und Punnany Massif.

Ungarisch:

VOLT: az első soproni nevek

A rá jellemző sokszínűség jegyében jelentette be első fellépőit az egyik legrangosabb hazai eseményünk, a Telekom VOLT Fesztivál. 2019. június 26-29. között Sopronban lép színpadra a Slipknot, Slash, Parov Stelar, Robin Schulz és LP. Az idén négynapos VOLTra december 5-én indul a jegyelővétel.

Sok év után láthatja és hallhatja újra a magyar közönség 2019. június 26-án a Slipknot legénységét, akik a klasszikus albumaik mellett a legújabbat is magukkal hozzák Sopronba. A nyitónapon a Telekom VOLT Nagyszínpad a rockereké: a Slipknot előtt lép fel a jövőre 30. születésnapját a VOLTon is ünneplő Tankcsapda és ugyanezen a napon további rockbandákat terveznek a szervezők.

Minden bizonnyal a legismertebb Guns N’ Roses slágerek is elhangzanak majd a Telekom Nagyszínpadon a fesztivál második napján, amikor a világ egyik legjobb gitárosa és az ő zenekara, a Slash Ft. Myles Kennedy & The Conspirators lép fel. A csapat idén ősszel adta ki legújabb lemezét, de nincs fesztiválos Slash koncert, amin nem játszanak olyan GN’R nótákat, mint például a Paradise City, a Welcome to the Jungle vagy a You Could Be Mine.

A VOLT történetében többször okozott már emlékezetes órákat a soproni közönségnek a Parov Stelar csapata. Az osztrák electro-swing mágusok mára a legnagyobb fesztiválokat is meghódították, szerte a világon, 2019-ben azonban sokak örömére visszatérnek a Hűség Városába.

Ugyancsak a headliner-sort gazdagítja a slágergyáros német DJ-producer, Robin Schulz, a Lost on You című slágerével világhírűvé vált LP pedig mára szerte a világon a klubok és a fesztiválok kedvence – most a VOLT közönségének is bemutatkozik.

„A következő hetekben a terveink szerint újabb hazai- és világsztárok leigazolásáról adhatunk majd hírt a VOLT rajongóinak. Az early bird-jegyelővétel azonban már december 5-én elindul, amikor 72 órán át kedvezményesen áron lehet hozzájutni a bérletekhez. Újdonság, hogy a napijegyek esetében a jegyárforduló nem dátumhoz, hanem mennyiséghez kötött, vagyis aki gyorsabb, olcsóbban juthat belépőhöz“ – mondta el Lobenwein Norbert, a Telekom VOLT Fesztivál alapító-főszervezője.

Az első VOLTos hírben – a Tankok mellett – három olyan hazai fellépő is szerepel, akik a legnagyobb csarnokokat is időről-időre megtöltik. A Telekom Nagyszínpadra érkezik Rúzsa Magdi, Majka és a Ők és a Punnany Massif.