Verkehrsstau in Budapest: Strassenbahnfahrer hatte sich aus Führerhaus ausgeschlossen

Budapester Strassenbahn - Foto: Flying Media Hungary

Mittwochnachmittag kam es auf dem Széll-Kálmán-Platz in Budapest zu einem merkwürdigen Zwischenfall. Der Verkehr stand still, weil sich ein Straßenbahnfahrer versehentlich aus dem Fahrerhaus ausschloss!

Das Problem war, dass der Straßenbahnfahrer aussteigen mußte, um manuell die Schienen eine Weiche zu stellen. Nach einer Erklärung der BKK, kommt es selten vor, dass der Fahrer aus dem aussteigen muss, vor allem in jenen Strassenbahntypen, an denen es kein Außentürgriff auf der Fahrerkabine gibt.

Obwohl der Vorfall spaßig klingt, gelang es zum Glück das Problem nach 15 Minuten zu lösen und der Verkehr konnte ungestört weiter laufen.

Ungarisch:

Megállt a forgalom Budapest egyik legforgalmasabb terén, mert egy villamosvezető kizárta magát a vezetőfülkéből!

Szerda délután különös dolog esett meg a budapesti Széll Kálmán téren. A forgalom állt, mert az egyik villamosvezetője véletlenül kizárta magát a vezetőfülkéből!

A problémát az okozta, hogy a Széll Kálmán térnél, a villamosvezetőnek ki kellett szállnia, hogy kézzel átállítsa a váltót, amit követően zavar nélkül tovább haladhatott volna; a BKK nyilatkozata szerint viszont ritkán, de előfordul, hogy a járművezető kizárja magát a fülkéből, elsősorban azoknál a típusoknál, ahol a fülkén kívülről nincs kilincs.

Az Index internetes lap kérdésére a BKK a következő nyilakozatot adta: „Mivel kollégánk nem akart késni, kapkodott, nem vette magához a fülkeajtó kulcsát. Erre csak akkor eszmélt rá, amikor vissza akart szállni a villamosba. Ilyenkor nincs más lehetőség, mint a következő odaérkező CAF villamos kulcsával, vagy az esetleg hamarabb a helyszínre érkező szerelő kulcsával kinyitni a bezárult ajtót“

Bár mókásnak hathat az esemény, szerencsére 15 perc után sikerült megoldani a problémát és a közlekedés zavartalanul folytatódhatott tovább.