Verkehrsbehinderungen! Fahrbahndecke auf der M1 Autobahn wird sarniert

Unwetterauf der M1 - Foto: Flying Media Hungary

Auf dem Abschnitt der Autobahn M1 zwischen Tatabánya und Bicske, werden ab Donnerstag, 15. Februar 2018 in den folgenden Tagen mehrmals lokale Reparaturarbeiten durchgeführt.

Der starke Niederschlag und Frost verursachte zahlreiche Bruchstellen in der Fahrbahndecke auf dem nationalen Straßennetz. Unter Berücksichtigung der Witterungsbedingungen arbeiten Experten an der Beseitigung lokaler Risse in der Teerdecke. In den letzten Wochen hat Magyar Közút Nonprofit Zrt. in Zusammenarbeit mit den übrigen Bezirken von Komárom-Esztergom bereits an zahlreichen Stellen gearbeitet.

Somit ist in den nächsten Tagen in diesen Bereichen mit größeren Verkehrsstauungen und Behinderungen zu rechnen.

 

Ungarisch ausführlich:

Útjavitási munkálatok az M1-es autópályán

Az M1-es autópálya Tatabánya és Bicske közötti szakaszán 2018. február 15., csütörtök reggeltől kezdődően a következő napokban több helyen is lokális burkolatjavítási munkákat végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tekintettel az autópálya nagy forgalmára, a munkavégzés idejére bevezetett korlátozások miatt torlódásra számíthatnak az erre közlekedők.

A jelenlegi csapadékos téli időjárás az országos közúthálózaton is kedvez a burkolathibák kialakulásának, a víz ugyanis a burkolatba bejutva a fagyási-olvadási ciklusok gyors váltakozásának köszönhetően újabb hibákat eredményez. Az időjárási körülményeket is figyelembe véve, folyamatosan dolgoznak a szakemberek a lokális burkolathibák megszüntetésén. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt hetekben erőforrások átcsoportosításával, a bicskei mérnöksége mellett a többi Komárom-Esztergom megyei egység bevonásával is azon dolgozott, hogy az M1-es autópálya érintett szakaszain is a lehető leggyorsabban ki tudja javítani a téli időszakban keletkező úthibákat. Ezen munkákat 2018. február 15-től az M1-es autópálya mindkét irányán folytatják a szakemberek. Csütörtök reggeltől kezdődően a következő napokban az út Tatabánya és Bicske közötti szakaszán, a Hegyeshalom és Budapest felé vezető oldalon egyaránt hosszabb szakaszokat érintve avatkoznak be. A munkaterületek előkészítése már szerda délután elkezdődik.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az M1-es autópályára a következő hetekre betervezett lokális javítási munkáin felül tavasztól kezdődően 14 kilométernyi szakaszon végeztet el nagyobb volumenű felújítást a leginkább beavatkozásra szoruló sávokon. A felújításokban érintett területek 2,5 kilométeres szakasza Biatorbágy, 11,75 kilométeres része pedig a Herceghalom–Bicske vonalat érintik. A projekt előkészítésén jelenleg is dolgoznak a szakemberek, a pontos ütemezésről az autósokat időben tájékoztatják a későbbiekben.