Verheerende Kettenreaktion in Budapest: Mehrere Häuser in Flammen!

Fotó: Winter László tű.zls.

In Budapest kam es gestern abend im 3. Bezirk zu einer verheerenden Kettenreaktion. In einem Wohnhaus explodierten mehrere Gasflaschen und es kam zu einem Vollbrand des Hauses. Durch die Explosion wurde auch die Hochspannungsleitung beschädigt. Dadurch wurden gleich vier weitere Häuser in Brand gesetzt. Eine Person wurde durch einen Stromschlag schwerverletzt. Die umliegenden Gebäude wurden evakuiert. Die Feuerwehr war die ganze Nacht im Großeinsatz.

Ungarisch:

Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Budapesten, több épület kigyulladt

19:15 körül érkezett bejelentés érkezett a tűzoltókhoz, hogy robbanásokat hallanak és tűz ütött ki a Kunigunda útján vasárnap este.

A budapesti tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, 17 járművel 63 tűzoltó érkezett ki. Kollégáink azzal szembesültek, hogy öt, egymás mellett lévő, illetve egymáshoz közeli lakóépület ég, ebből három teljes terjedelmében, kettő pedig részben.

Az oltást hátráltatta, hogy a házak fölött lévő nagyfeszültségű vezeték a hő hatására leszakadt, így áramütés-veszélyessé vált a terület. Egy ember áramütést szenvedett, aki a vezeték alatt sétált – őt átadták a mentőknek.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság mobil laborja a helyszínre érkezett és méréseket végzett a levegőből. Megállapították, hogy egészségre ártalmas anyag olyan koncentrációban nem került a levegőbe, amely a lakosságra nézve veszélyes lenne. A tűzoltók körülhatárolták a lángokat, sem ipari, sem egyéb létesítményre nem terjedt át a tűz. Szerencsére a tüzet sikeresen eloltották, míg a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vizsgálatot indított, hogy megtudják mi okozhatta a tüzet.