Unwetter mit Überschwemmung in Nyíregyháza und Umgebung

Nyíregyháza, 2018. augusztus 9. Személyautók közlekednek a vízzel elöntött nyíregyházi Szegfû utcában 2018. augusztus 9-én. Fákat döntött ki egy erõs széllel, felhõszakadással és jégesõvel kísért vihar Nyíregyházán és környékén. Több helyen az alagsorokba és pincékbe is befolyt az esõvíz. MTI Fotó: Balázs Attila

Wind, Sturm und Hagel haben gestern in Nyíregyháza und Umgebung für Chaos gesorgt – sagte die Sprecherin des Katastrophenschutzdirektors des Bezirks Szabolcs-Szatmár-Bereg gegenüber MTI.

In der Nähe der Kreisstadt gingen Dutzende von Notrufen ein, die hauptsächlich wegen umgestürzter Bäume und abgebrochenen Ästen abgesetzt wurden. Niemand wurde verletzt jedoch standen teilweise Strassen und Keller unter Wasser aufgrund des starken Regens.

Nyíregyháza, 2018. augusztus 9.
Lakók söprik, lapátolják ki a vizet egy elöntött garázsból a nyíregyházi Kert közben 2018. augusztus 9-én. Fákat döntött ki egy erõs széllel, felhõszakadással és jégesõvel kísért vihar Nyíregyházán és környékén. Több helyen az alagsorokba és pincékbe is befolyt az esõvíz.
MTI Fotó: Balázs Attila

Ungarisch:

Fákat döntött ki a vihar Nyíregyházán és környékén

Fákat döntött ki egy erős széllel, felhőszakadással és jégesővel kísért vihar Nyíregyházán és környékén csütörtök délután – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Dóka Imre elmondta, a megyeszékhelyhez közeli Újfehértón egy óra alatt tucatnyi segélyhívás érkezett a tűzoltókhoz, akiknek zömében útra dőlt fák és leszakadt ágak miatt kellett beavatkozniuk. Az erős széllel, sok csapadékkal és borsó nagyságú jéggel kísért viharban senki sem sérült meg.

Nyíregyházán a Belső körútra dőlt fát kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak, de több helyen az alagsorokba és pincékbe befolyt esővíz szivattyúzásában is kérték a segítségüket.

A károk felszámolásán jelenleg is dolgoznak a nyíregyházi, újfehértói és ibrányi egységek – tette hozzá a szóvivő.