Ungarischer Getränkeerfolg in London – Der Ungarische Opera Gin stellte sich vor

Auf einer der größten Gin-Festivals wurde der erste ungarische Handmade-Gin präsentiert, der Opera Gin Budapest.

Die Organisatoren der Junipalooza in London sind sehr vorsichtig, bei der Auswahl, wer am Event sein Produkt vertreten kann. Es ist daher eine Ehre, das Produkt der Ersten Ungarischen Gin-Manufaktur einige Monate nach dem ungarischen Debüt bei diesen Ereignis zu sehen. Das positive Profi- und Kundenfeedback bestätigte die internationale Präsenz des Teams, die auch die Pioniere in der osteuropäischen Region sind.

Junipalooza

Foto: BUZZWORD Strategies

Ungarisch:

Magyar ital siker Londonban -A gin őshazájában is bemutatkozott a magyar Opera Gin

A világ egyik legnagyobb ginfesztiválján mutatkozott be a napokban Magyarország első kézműves ginje, az Opera Gin Budapest.

A londoni Junipalooza szervezői nagy gonddal válogatják meg, hogy ki állíthat ki standdal, így már az is megtiszteltetés, hogy néhány hónappal a hazai debütálás után befogadást nyert az Első Magyar Gin Manufaktúra terméke. A fesztiválon kapott pozitív szakmai és
fogyasztói visszajelzések pedig megerősítették a csapatot abban, hogy nemzetközi
szinten is van keresnivalója a kelet-európai régióban úttörőnek számító vállalkozásuknak.

A londoni Junipalooza immár hatodik éve színtere a gin-készítők és a gin-rajongók
találkozásának. A június 8-9. között megrendezett esemény hamar a legfontosabb
megmérettetéssé nőtte ki magát a ginfőzdék között. Más kiállításoktól eltérően ugyanis nem rendeznek versenyt, nem adnak át díjakat és érdemérmeket. A Junipalooza elismertségét az adja, hogy a szervezők előzetesen zsűrizik a kiállítani szándékozókat, és bátran utasítják vissza az általuk vitatott minőségű főzeteket, márkától és hírnévtől függetlenül, ezzel nem ritkán komoly vitát kiváltva a szakmában. A ginek világában betöltött szerepüket jól jelzi az is, hogy a Magyarországon még alig ismert, prémium tonik gyártók is sorban állnak azért, hogy szponzorálják a Junipalooza fesztivált, ingyen biztosítva a koktélok egyik legfontosabb összetevőjét.

A kiválasztott több mint 60 főzde mintegy 200 gin márkája között idén egy magyar is feltűnt – az Első Magyar Gin Manufaktúra által készített Opera Gin Budapest. Dámosy Bálint, a manufaktúra alapítója és Varsányi Ferenc bartender, az Opera Gin márkanagykövete képviselték a Junipalooza „Newcomers Zone”, azaz újonc zónájában debütáló brandet. A fesztiválon való részvétel mellett esténként közismert londoni bárokban tartottak Opera alapú koktélokból, úgy nevezett „guest shift” eseményeken.

„Az Opera Gin Budapesttel Bálinték egy nagyon különleges aromájú, ízletes gint alkottak,
ami nemzetközi piacra termett” – véleményezte az italt a fesztivál szervezését bonyolító Gin​ Foundry alapítója, Olivier Ward.

A ginek népszerűsége abban rejlik, hogy más szeszes italokhoz képest könnyebb előállítani, sokkal változatosabb ízvilág teremthető, a koktélreceptek bőséges kínálata pedig azt biztosítja, hogy mindenki talál kedvére való márkát és mixet. Az Egyesült Királyságban folyamatosan növekszik a gin népszerűsége, olyannyira, hogy az elmúlt időszakban megelőzte a korábban az ország legnépszerűbb italának számító whiskey-t is.

Ezzel szemben itthon a minőségi, kézműves főzési eljárások elterjedése egyelőre csak a
söröknél figyelhető meg. Habár Magyarország manapság nem éppen a ginről híres, kevéssé
ismert tény, hogy a történelem során valóságos boróka-nagyhatalomnak számított hazánk, a bogyóból készülő párlatnak pedig kiterjedt hagyománya volt. Dámosy Bálinték ezt a
hagyományt igyekeznek feléleszteni, magyar alapanyagokból, hazai ízekkel, de a globális
kortárs trendeket sem figyelmen kívül hagyva. A londoni Junipalooza során érkezett rengeteg pozitív visszajelzés a középtávú tervek között szereplő nemzetközi terjeszkedésnek is ösztönzést ad.

Forrás: BUZZWORD Strategies

Kommentieren Sie den Artikel

Please enter your comment!
Please enter your name here