Uhren werden umgestellt – Nicht vergessen!

Am 25. März ändert sich die Winterzeit zur Sommerzeit und wir müssen die Uhren um 2 Uhr morgens umstellen.
Durch die Umstellung soll einige an Strom gespart werden. Man rechnet, dass  im Sommer rund 100-120 Gigawattstunden weniger Strom verbrauchen wird, was dem jährlichen Verbrauch von 30-40.000 Haushalten entspricht und somit die Umweltbelastung reduziert.

Also nicht verpassen, die Uhr wird um eine Stunde vor gestellt und somit wird uns eine Stunde geklaut.

Ungarisch:

Ugrunk egy órát az időben – Jön az óra átállítás!

Március 25-én ismét változik az óra mutatója és hajnali 2-kor 3-ra kell állítanunk a vekker mutatóit. A MAVIR tájékoztatása szerint, ezzel az aprócska mozzanattal, évi 4-5 milliárd forintot tudunk megspórolni országosan.

Elmondásuk szerint éves szinten körülbelül 100-120 gigawattórával kevesebb áramot használ az ország a nyári időszámítás ideje alatt, ami 30-40 ezer háztartás éves fogyasztásának felel meg, és ezáltal mérséklődik a környezetre jutó terhelés is.

A villamosenergia-megtakarítás jellemzően a háztartásokban, az építkezéseken, a hosszan nyitva tartó intézményekben és szolgáltatóknál, valamint a középületek díszkivilágítása esetében jelentkezik.

Ám a változás nem csak a villamosenergiára, de a közelekedésre, és a menetrendekre is vonatkozik, így a közlekedésben dolgozók arra kérik az utazókat, hogy indulás előtt tájékozódjanak.