Sturmwochenende: Große Schäden in Budapest

Budapest, 2018. szeptember 2. Kidõlt fától összetört személygépkocsi Budapesten, az Andrássy úton 2018. szeptember 1-jén. Országszerte a viharos szél okozott károkat, jellemzõen kidõlt fák, leszakadt faágak miatt riasztották a tûzoltókat. Személyi sérülésrõl az OKF-hez nem érkezett bejelentés. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Umgestürzte Bäume, Starkregen und Blitzeinschläge riefen die Feuerwehren an diesem Wochenende auf den Plan. In Budapest wurden mehrere Gebäude durch starke Regenfälle und Stürme beschädigt.

Nicht nur die Hauptstadt, sondern das ganze Land hat mit den Auswirkungen des Sturms gekämpft. Starke Schäden auch durch Blitzeinschlag. Dachstuhlbrände waren das Ergebnis.

Budapest, 2018. szeptember 2. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Ungarisch:

Jelentős károkat okozott a vihar Budapesten!

Tüzekhez, kidőlt fákhoz, és leszakadt faágakhoz riasztották a tűzoltókat a hétvégén. Budapesten több épület is megrongálódott a heves esőzések és viharok miatt.

Persze nem csak a fővárosban, de országszerte komoly károkat okozott a heves időjárás, ami viharos széllel, és villámokkal járt. Személyi sérülésről az OKF-hez nem érkezett bejelentés.