Studenten und Schüler in Ungarn essen am liebsten Lángos

Ungarischer Lángos

Die Budapester Metropolitan Universität fragte ihre Schüler, welche Lebensmittel sie gerne aus den echten ungarischen Gerichten bevorzugen. Die Befragung von 250 Schülern ergab, dass das beliebteste Essen des heimischen Publikums der Lángos ist, gefolgt von dem Kürtöskalacs und schließlich der Gulaschsuppe.

Anders ist es bei Schülern und Studenten aus dem Ausland, sie bevorzugen die Gulaschsuppe auf Platz 1.

Wie sich herausstellte, betrachten ausländische Schüler und Studenten auch die Gastfreundschaft der Ungarn viel größer als die Einheimischen.

Ungarisch:

Ezt eszik legszívesebben az egyetemisták

A Budapesti Metropolitan Egyetem arról kérdezte hallgatóit, milyen ételeket esznek legszívesebben az igazi magyar ételek közül. Persze nem csak a hazai, hanem a hazánkban tanuló nebulókat is kikérdezték.

A 250 hallgató részvételével készült kutatásból kiderült, hogy a hazai hallglatók legkedveltebb étele a lángos, aztán következik a kürtős kalács, végül pedig a gulyásleves. Míg a külföldről érkező tanulük körében a gulyásleves áll az első helyen. A második kedvenc ételük a paprikás csirke, a dobogó harmadik fokát pedig a lángos nyerte el.

Mint kiderült, a külföldi hallgatók sokkal jobbnak ítélik a magyarok vendégszeretetét, mint azok akik itt születtek. Mert míg egy külföldről érkezett diák átlagban 3,5-ös osztályzatot adott, addig a magyar diákok 3,3-ra becsülték a hazai vendégszeretetet.