Siófok startet mit spektakulärem Frühlingsfest in die Saison!

Archivbild: Segelregatta Siófok 2017 - Foto. Flying Media Hungary

Das 50-jährige Bestehen der Stadt Siófok wird mit einem reichhaltigem Programm in diesem Jahr gefeiert.

Siófok startet mit einem spektakulären Frühlingsfestival vom 16.03 – 13.04.2018. Das Festival beinhaltet kulturelle Veranstaltungen, Sportwettkämpfe, Konzerte, Ausstellungen und Filmvorführungen.. Das erste große Siófok-Ereignis des Jahres ist somit das Frühlingsfest.

Kulturell sehr interessant: Am 27. März präsentiert das Centrál Theater die Aufführung des Lepkegyűjtő mit Zoltán Bereczki und Katalin Ágoston.

Aber nicht nur im März, sondern auch im April warten viele Programme auf die Gäste. Zum Beispiel die bekannte Aufführung von Carmen, präsentiert vom Ballett von Pécs.

Am letzten Wochenende im März gibt es einen großen Segelwettbewerb der den Balaton See in weiß kleiden wird. Die zahlreichen Segler geben ein wunderschönes Bild ab.

Siófok Eye – Foto: Siófok Tourismus

Ungarisch:

Tavaszi sztárparádé Siófokon!

A balatoni város ötvenedik évfordulóját ünnepli várossá avatásának épp ezért igazi sztárparádéval és gazdag programokkal várja a látogatókat.

Siófok látványos fesztivállal, izgalmas kulturális eseménysorozattal, sportversenyekkel, és mulatsággal készül a tavasz érkezésére. Az év első nagyszabású siófoki rendezvénye a Siófoki Tavaszi Fesztivál, ahol kiállítások, könnyűzenei, komolyzenei előadások, filmvetítések és családi programok közül válogathatnak a látogatók. A közel három héten át tartó fesztivál ideje alatt szinte minden nap akad valamilyen izgalmas program Siófokon.

A fesztiválon több siófoki művész kiállítását és előadását láthatják a nézők, de Budapestről is érkeznek sztárok. Malek Andrea és édesapja Malek Miklós március 23-án közös koncerten mesél el családi történeteket, és elhangzanak apa és lánya legszeretettebb dalai.
Március 27-én a Centrál színház A Lepkegyűjtő című előadását hozza el, Bereczki Zoltán és Ágoston Katalin főszereplésével. A kétszereplős thriller már évek óta teltházzal megy a fővárosban.

De nem csak márciusban, hanem áprilisban is rengeteg program várja a vendégeket. Ilyen lesz például a Carmen című méltán híres előadás is, melyet a Pécsi Balett mutat be, valamint Hernádi Judit színésznő önálló estje. Míg a fesztivál április közepén az Artisjus-díjas Teleki Miklós zongoraestjével zárul.

Március utolsó hétvégéjén pedig a fehérbe öltözött Balatont csodálhatjuk, ám ezúttal nem a hó és a jég festi fehérre a habokat, hanem a a Hajózási szezon nyitásakor megrendezett vitorlásverseny.