Silbermedaille für das Ungarische Team bei der Rubik Cube Weltmeisterschaft

© CHRIS TEDESCO/RED BULL CONTENT POOL

Der erste Rubik Cube World Cup in Boston war ein Mega Event. Die dreiköpfige ungarische Delegation konnte nach dem Finale in Budapest in die Staaten reisen, um für den Meistertitel und den Multimillionen-Dollar-Preis zu kämpfen.
Anna Szakaly, Bózsing Hunor und Adam Barta Trio kehrten jetzt nach Hause zurück, nicht nur mit der Erfahrung eines ganzen Lebens, sogar mit der Silbermedaille der Meisterschaft.

Das WM-Finale mit 12 Ländern, mehr als 50 Teilnemern gewann der 22-jährige Australier Feliks Zemdegs.

Ungarisch:

Ezüstérmet szerzett egy magyar versenyző a Rubik-kocka világbajnokságon

Eszméltlen sikerrel zárult az első Rubik-kocka világbajnokság Bostonban. A három fős magyar delegáció a budapesti döntőt követően utazhatott, az államokba, hogy versenybe szálljanak a bajnoki címért és a több millió forintos fődíjért.
A Szakály Anna, Bózsing Hunor és Barta Ádám alkotta trió nem csak életre szóló élményekkel tértek haza, de egyiküknek egy ezüstöt is sikerült bezsebelni a tengeren túlról.

Az újrakeveréses számban versenyző Barta Ádám ugyanis egy játékos kivételével mindenkit maga mögé utasított a mezőnyben. A világbajnokság fináléján 12 ország több mint 50 gyorskezű kockása közül végül a 22 éves ausztrál Feliks Zemdegs tarolt a mezőnyben, aki megdöntve minden rekordot, mindössze öt másodperc alatt pörgette ki a kockát.