Seilrettung im Steinbruch: Feuerwehr rettet jungen Kletterer

Ein junger Mann hatte sich in einem Steinbruch in Rókahegy bei Budapest gestern wohl etwas überschätzt. Er steckte auf einem 20 Meter hohem Felsvorsprung fest und konnte sich allein nicht mehr retten.

Die Feuerwehr rückte mit einer speziellen Höhenrettung an und retteten den Kletterer mit alpiner Technik. Die Seilrettung nahm einige Zeit in Anspruch und somit brach bereits die Dunkelheit ein als sie den waghalsigen jungen Mann aus seiner Lage befreien konnten.

Eine ziemlich leichtsinnige Aktion von dem jungen Mann…Ende gut alles gut. Nach einer kurzen Behandlung durch den Arzt konnte der Einsatz erfolgreich beendet werden.

Ungarisch:

Kötélbiztosítás mellett mentettek a tűzoltók egy fiatalt a III. kerületben

Egy fiatalember rekedt egy sziklapárkányon a rókahegyi volt kőfejtőben. Egy húsz méter magasan álló sziklameredélyen rekedt egy fiatalember a III. kerületben, a rókahegyi volt kőfejtőben. A fiatalember a barátjával mászott ki a veszélyes kőnyúlványra, ám önerejéből visszajutni már nem tudott.

A tűzoltók alpintechnikai módszerek segítségével mentették meg a közvetett életveszélyben lévő férfit. Kötélbiztosítás mellett másztak ki a fiatalemberhez, akit aztán lépésről lépésre, szoros tűzoltói biztosítás mellett kísértek biztonságos helyre. A bajba került fiatalt a tűzoltók átadták a mentőknek.