Ryanair Streik: Auch Flüge von und nach Budapest betroffen!

Ryanair Flieger - Foto: Flying Media Hungary

Ryanair storniert am heutigen Freitag zahlreiche Flüge nach Budapest aufgrund von Arbeitsniederlegungen der Piloten in mehreren Ländern, hauptsächlich in Deutschland.

Laut dem Fluginformationssystem des Flughafens Budapest betreibt die irische Billigfluggesellschaft am Freitag 21 Flüge von und nach Budapest, von denen drei annulliert wurden. Betroffen Flüge nach Berlin, Nürnberg und nach dem Zeitplan 20.20 Uhr Abflug Flugnummer 8415-Brüssel-Charleroi

Quelle: MTI

Ungarisch:

Az évszázad sztrájkja a Ryanairnél

Budapesti járatokat is törölt a Ryanair a légitársaságnál pénteken, több országban zajló munkabeszüntetés miatt.

A Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint az ír fapados légitársaság pénteken 21 budapesti járatot üzemeltet, ezek közül eddig hármat töröltek. Nem indul el reggel a 197-es járat Berlinbe, a 220-as Nürnbergbe, illetve a menetrend szerint 20.20-kor induló 8415-ös járat Brüsszel-Charleroi-ra.

Pénteken a svéd, a belga, a holland, a német az ír bázisokon lévő pilóták sztrájkolnak majd, a Ryanair Kenny Jacobs marketing vezető szerda esti állítása szerint a 2400 pénteki járatból eddig több mint 400 járatot törölt.

A Ryanairnél legutóbb múlt héten volt több országra kiterjedő munkabeszüntetés. Az írországi pilóták, valamint a spanyol, a portugál, az olasz és a belga fedélzeti személyzet sztrájkja miatt több száz járatot töröltek.

A pilóták a fizetésekről, illetve a munkakörülmények javításáról vitatkoznak munkaadójukkal, aki közölte, semmilyen javaslatot nem fogad el, amely a személyi jellegű ráfordítások emelkedésével járna.

Forrás: MTI