Parkwächter wurden in Pécs mit Gummigeschossen angeschossen

Mit der Waffe hat ein Mann auf die Parkplatzwächter erhoben.

Vermutlich hat ein Mann in Pécs am Mittwoch-Nachmittag mit einem Gummigeschoss auf die Parkplatzwächter geschossen. Den Verdächtiger hat die Polizei verhaftet. Die 3 Parkplatzwächter wollten gerade ein PKW kontrollieren,als der Fahrer einen von ihnen geschlagen hat. Danach hat der Fahrer sein Gewehr genommen und mehrere Schüsse auf die Parkplatzwächter abgegeben.

Den Verdächtigen haben sie innerhalb von 1,5 Stunden verhaftet. Es handelt sich um einen 32 jährigen Mann aus Pécs.

Die Parkplatzwächter wurden leicht verletzt ins Krankenhaus gebracht.

Ungarisch:

Fegyverrel támadtak parkolóőrökre Pécsen

Feltehetően gumilövedékeket lőtt parkolóőrökre egy férfi Pécsen szerda délután. A rendőrök a gyanúsítottat elfogták – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A három parkolóőr egy személygépkocsit akart ellenőrizni a pécsi Lánc utcában, amikor a jármű vezetője egyiküket megütötte. A sofőr ezután elővett egy „fegyvert, vagy annak utánzatát“, és feltehetően gumilövedékekkel több lövést is leadott a parkolóőrökre, majd elmenekült – írta a rendőrség.

A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 32 éves pécsi férfit másfél órán belől a elfogták, gépkocsiját lefoglalták. A férfi gyanúsítotti kihallgatása folyamatban van – közölték.

A Pécsi Újság.hu információi szerint két parkolóőrnő és egyikük barátja könnyebben megsérült. Őket kórházba vitték – írta a hírportál.