Offizieller Abschied von Schwimmer Dániel Gyurta

Gyurta Dániel olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok úszó búcsúztatása után az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában 2018. március 30-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Daniel Gyurta, der sich aus dem Schwimmsport zurückgezogen hat, wurde von den Fans und dem nationalen Schwimmenverband geehrt. Der junge Athlet, Olympiasieger, Weltmeister und zweifacher Europameister, war gerührt.

Der 28-Jährige, der mit Tränen kämpfte, bezeichnete seine Entscheidung als den schwierigsten Moment seines Lebens.

Gyurta Dániel a Komjádi uszodában 2018. március 27-én. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó bejelentette visszavonulását. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ungarisch:

Elbúcsúztatták a visszavonuló Gyurta Dánielt

A napokban visszavonult Gyurta Dánielt az úszól országos bajnokságán búcsúztatta a közönség és a szakma is. A fiatal sportoló olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok úszó márciusban közölte, hogy végleg befejezi versenyzői karrierjét.

A huszonnyolc éves versenyző könnyeivel küzdve, élete legnehezebb pillanatának nevezte döntését, melyet elmondása szerint nehézségek sora okzotott, amelyek az utóbbi időben hátráltatták a versenyben!