Österreichische Reisende geben das meiste Geld in Ungarn aus

Blick aus der ersten Reihe im Budavári Sikló - Foto: Flying Media Hungary

Laut einer Umfrage des Zentralamtes für Statistik im Vergleich zum letzten Jahr ließen Reisende 13% mehr Geld in Ungarn. Jüngsten Informationen zufolge stiegen die Ausgaben von Ausländern, die Ungarn mehrere Tage lang besuchten auf 2067 Mrd. HUF aus 13 Ländern.

55% davon sind 1144 Mrd. HUF für Freizeit und Gesundheitsfürsorge.
Die größte Summe, 234 Mrd. HUF, stammt davon aus Österreich und ist für Produkte, andere Dienstleistungen und medizinische Behandlungen ausgegeben worden. Ihnen folgten die Deutschen, die Rumänen, die Amerikaner und schließlich die Engländer.

Ungarisch:

Az osztrák, német és román utazók költik nálunk a legtöbbet

A Központi Statisztikai Hivatal elemzése során kiderült, hogy a tavalyi évhez képest 13%-al több pénzt hagytak nálunk a külföldiek. A legfrissebb információk szerint a több napra Magyarországra látogató külföldiek kiadásai 13 százalékkal nőttek, és elérték a 2067 milliárd forintot.

Az elemzésből kiderült, hogy a számértékek több mint 55%-a nagyjából 1144 milliárd forint a szabadidős és az egészségmegőrzést célzó utazásokhoz kapcsolódott. Ezen belül a legnagyobb súlya a városnézésnek és a körutazásnak volt, amire 2018-ban 657 milliárd forintot költöttek az utazók, ezen célú kiadásaik összege számottevően, 26 százalékkal nőtt.

A legnagyobb összeget, 234 milliárd forintot az Ausztriából érkezők adták ki, elsősorban termékekre, másrészt szolgáltatásokra, többek között fogászati és gyógykezelésekre. Őket követtélk a németek, a románok, az amerikaiak és végül az angolok.