O.Z.O.R.A. Festival – Ein Stück vom Paradies

Dádpuszta, 2019. augusztus 1. MTI/Mohai Balázs

Das Ozora ist ein Fest des Friedens und der Liebe. Zu Ozora in Tolna County,kommen die Menschen nicht nur um zu tanzen – Es hat schon etwas spirtuelles. Das Tal der Gemeinschaft und Gelassenheit ist das Ozora, wie das Festivalmotto besagt, ein Stückdes Paradieses der Erde.
Seit Beginn des Festivals ’99 wurde der Veranstaltungsort jahrelang durch ein riesiges Zirkuszelt überdacht. Für das Gemeinschaftsleben unter den Markisen

Mit einer unvergleichlichen Atmosphäre und einem Sound, der in Architektur und Musik gleichermaßen beeindruckend ist, lädt er Pilger zu einer besonderen Reise durch die Ambient-, Dub- und Techno-Szene ein. Dies ist der einzige Ort, an dem die Musik während des Festivals niemals aufhört.

Die endlosen After- und Before-Party sind legendär und das Wochenendprogramm wurde mit einzigartigen Produktionen von Namen abgerundet, die in den letzten Jahren an anderer Stelle auf die große Bühne kamen. Darüber hinaus legt man großen Wert auf das internationale Publikum, um die ungarische Szene Jahr für Jahr kennenzulernen.

Dádpuszta, 2019. augusztus 1.
MTI/Mohai Balázs

Ungarisch:

O.Z.O.R.A. fesztivál – A Földi Paradicsom egy kis szelete

Az Ozora a béke és a szeretet fesztiválja. A Tolna megyei Ozora településre, nem vadulni jönnek az emberek, hanem táncolni és jól érezni magukat. A közösség és a megnyugvás völgye az Ozora, ahogy a fesztivál üdvözlő táblája is írja, egy talpalatnyi Földi Paradicsom.

A helyszínnek éveken át, a fesztivál ‘99-es kezdeteitől fogva egy hatalmas cirkuszsátor adott helyett. A sátor ponyvái alatt kialakult közösségi lét számára megépült a Dóm mesébe illő épülete, mely azóta is otthonául szolgál a stílus színterének.

Az építészetileg és zeneileg is egyformán impozáns helyszín páratlan hangulatával és hangzásával különleges pszichedelikus zenei utazásra hívja az ide zarándokolókat, az ambient, a dub és a techno ágazatain keresztül. Ez az egyetlen helyszín, ahol a fesztivál ideje alatt soha nem áll le a zene.

A véget nem érő after- és beforepartyk legendásak, a hétközi programot pedig az elmúlt években máshol nagyszínpadot érő nevek egyedi produkcióival sikerült csúcsra járatni. Emellett pedig példamutató, ahogy a lineup összeállításakor a PUMPUI évről-évre nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a nemzetközi közönség találkozhasson és megismerkedhessen a magyar szcéna képviselőivel.