Musik auf den Straßen von Eger

AA Tom White and the Mad Circus az Utcazenészek versenyén Egerben 2018. június 17-én. MTI Fotó: Komka Péter

Musik auf den Strassen von Eger – Die Veranstaltung findet bis Dienstag statt, während der Eger Musikevent die Passanten unterhalten wird. 50-60 Bands besetzen mindestens  mit 200 Musikern die Straßen und Plätze der historischen Stadt.

Laut den Organisatoren geht es beim Stadt Musiker Festival um Freiheit und Vitalität. Sie ermutigten das Publikum, einfach durch die Innenstadt zu laufen und bei den Musikern anzuhalten.

Während die Passanten den Klängen der Musik zuhören, wetteifern die Musiker um den Titel des besten Straßenmusikeinsteigers…

Ungarisch:

Zengett az utca Eger zenészeitől

Keddig tart az a rendezvény, melynek keretein belül, Eger Utcazenészei szórakoztatják a járókelőket. 50-60 banda, legalább 200 zenésszel foglalta el a történelmi város utcáit és tereit.

A szervezők szerint az Utcazenész fesztivál a szabadságról és az életigenlésről szól. Arra bíztatták a közönség tagjait, hogy csak sétálgassanak a belvárosban és álljanak meg annál a zenésznél, akit jól esik hallgatniuk. Vagy azon a helyszínen, ahol szeretnének  muzsikát hallgatni.

A bandák cserélődnek, így a közönség akár kettő-három előadót is meghallgathat. És míg a járókelők számára ez kikapcsolódás, addig a zenészek egymással versengenek a legjobb utcazenész címéért, melyre a résztvevő vendéglátóhelyeken kapható érmékkel ismerhetik el az emberek.

A SunCity Brass zenekar az Utcazenészek versenyén Egerben 2018. június 17-én. MTI Fotó: Komka Péter