Lust auf Abenteuer in Kanada? – Die Niagarafälle

Die Niagara Fälle verbinden Eriesee und Ontariosee. Die Niagara Region gehört zu den beliebtesten Touristenattraktionen Kanadas. Man kann die Wasserfälle vor Ort von einer Aussichtsplattform erleben. Mit einem Boot unterhalb der Wasserfälle oder per Helikopter von oben.

Ungarn:

A nászutasok kedvenc úticélja, két ország határán – A Niagara-vízesés

A méltán híres vízesés Kanada és az Egyesült Államok határán fekszik, 27 kilométerre Buffalótól. Két fő részből áll: a Patkó-zuhatag, mely Kanada részén található.
A Niagara, a többi vízezéssel ellentétben nem magasságával, sokkal inkább szélességével tűnik ki a vízezések közül.

A mai napig kedvelt üdülési, keresledelmi és ipari felszhasználása, míg természet adta szépségét a 19. század óta igyekeznek megvédeni.

Ami azonban a legismertebb az a helyhez köthető legendák. Ilyen például Annie Edsin Taylor története, aki megözvegyült tanárnőként úgy döntött, inkább a halált választja semmit szegényen kelljen leélnie hátralévő napjait. Így kedvenc macskájával együtt, egy hordóba záratta magát és hagyta, hogy azt a Niagara folyó magával vigye. A zuhanást azonban minden résztvevő – legyen az emberi, vagy négylábú – túlélte, méghozzá kisebb karcolásokkal. A sors furcsa fintora azonban, hogy Annie Edsin mégis szegényen halt meg, évekkel később.