Kürbiszeit – So gesund ist das trendige Gemüse!

Kürbiswettbewerb in Györ - Foto: Flying Media Hungary

Die Herbstsaison bringt die Kürbisverzehrsaison mit sich, kein Wunder, denn die Welt der Kürbisfamilie ist äußerst bunt und abwechslungsreich. In der ungarischen Küche spielt der Kürbiskonsum eine sehr wichtige Rolle.

Der Kürbis enthält eine große Menge Vitamin A und je tiefer das Fruchtfleisch, desto höher der Vitamin A-Gehalt. Natürlich hängt der Nährwert auch hier von der Erde ab, in der der Kürbis angebaut wird. Wenn es traditionell auf einem Mistnest gepflanzt wird, erhalten Sie mit Sicherheit eine bessere Ernährung. In Bezug auf seinen Mineralgehalt enthält er Kalzium, Phosphor und Magnesium.

Er ist wirksam zur Unterstützung bei der Behandlung von Erkältungen bei verschiedenen entzündlichen Erkrankungen des Körpers. Er unterstützt den Heilprozess vor allem bei Entzündungen der Schleimhäute. Die Schleimhäute der Atemwege. Er hilft auch, das Blut zu reinigen wenn Sie Kürbissaft konsumieren!

Ungarisch:

Ezért érdemes tököt fogyasztani!

Az őszi időszak magával hozza a tök fogyasztásának szezonját, nem is csoda, hisz‘ a tökfélék családjának rendkívül színes és változatos a világa. Ám a tökfogyasztásnak igen fontos szerepe van a magyar konyhában.

Hatalmas mennyiségű A vitamint tartalmaz, és minél mélyebb narancssárga, annál nagyobb az A vitamin tartalma. Természetesen a tápérték itt is attól függ, milyen földbe termett a tök. Ha a hagyomány szerint trágyafészek tetejére ültettük, biztosan jobb tápértékű táplálékot kapunk. Ásványi tartalmát tekintve, találunk benne kalciumot, foszfort és magnéziumot.

Hatékony a megfázás kezelérése, a szervezet különböző gyulladásos betegségeire. Elsősorban a nyálkahártyák gyulladásaira van gyógyító hatással. A légzőszervi nyálkahártya, köhögés, tüdő és a hörgők azokra ható ingert csillapítja, és gyógyítja az ért károsodásokat. A tüdőgyulladást és egyéb tüdő károsodást is gyógyíthatjuk. Emellett elősegíti a vér tisztítását, allergikus köhögés, tüsszögés, sőt az asztma rohamokat is csökkenthetjük akkor, ha töklevet fogyasztunk!