Krass! Der Regenschirm Mann!

Foto: Péter Kálló

In Ungarn ist er als Umbrella Man (Regenschirmmann) bekannt, ein geheimnisvoller Mann, der von Zeit zu Zeit auftaucht um auf Videos und Bildern zu sein. Er wurde schon auf der Freiheitsbrücke von Budapest, den Debrecen Eye gesehen. Dieser Mutige Mann balanciert auf diesen Objekten, todesmutig,

Von seinen Abenteuern wurden viele Bilder und Videos gemacht – diese haben auch mehr als 1 Million Views. Aber Niemand kennt ihn wirklich. Es gibt zwar Interviews mit ihm, seine Persönlichkeit bleibt trotzdem ein Geheimnis. Er sagt, dass nicht er, sondern sein Balance Project das wirklich wichtige ist.

Ungarisch:

Ki lehet a magyar Esernyős Ember? – Egy különc alak keresésének története

Magyarországon csak Umbrella Man-nek, azaz Esernyős Embernek hívják azt a titokzatos alakot, aki időnként felbukkan és videókat, képeket készítenek róla. Hol a budapest Szabadság híd, hol a Debrecen Eye tetején sétálgat nyugodtan, haláltmegvető bátorsággal.

Kalandjairól képek és videók készülnek, és már több mint egymilliós nézettséget tudhat a magáénak. Ám kilétét senki sem ismeri. Bár több hazai médium is készített vele interjút, személyazonosságát mégis titkolja. Elmondása szerint nem a kiléte, hanem az általa képviselt Balance Projekt üzenete a lényeg.

És mit tudunk róluk? Nos, a Balance-projektben Kálló Péter és csapata egy esernyős emberrel keresik az egyensúlyi állapotot és a harmóniát. Több olyan képsorozat is született, amelyen azt láthatjuk, hogy a titokzatos Umbrella Man, egy kaszkadőr egyensúlyoz Budapest fontos, ismert vagy izgalmas helyszínein.