Jamie Oliver besuchte Budapest

Der Star Chefkoch Jamie Oliver besuchte Ungarn für eine Pressekonferenz im Jamie’s Italian Restaurant in Buda Castle. Der Besitzer des Restaurants, Roy Zsidai, erzählte der Presse, dass er seit zwei Jahren Jamies Besuch in Budapest erwartete, da der Starkoch bis 2020 sein Kalender gefüllt hat.

Jamie Oliver sagte, dass die Bedeutung der Rohstoffe in den Restaurants und die Rolle der lokalen Produzenten am wichtigsten sind, weil die Menschen mehr lokale Zutaten in ihren Restaurants bekommen möchten. Oliver wies darauf hin, dass viele Menschen ein Restaurant mit seinem Namen eröffnen wollten, dies jedoch nicht so einfach sei denn es gibt einige Kriterien die vorab bereits passen müssen, darunter fällt eben auch die kritische Auswahl der Rohstoffe. In Budapest passt es dann wohl.

Ungarische:

Budapesten járt Jamie Oliver

A sztárszakács először járt hazánkban, hogy a Budai Várban lévő Jamie’s Italian étteremben tartott sajtótájékoztatót. Az étterem tulajdonosa Zsidai Roy elmondta a sajtó képviselőinek, hogy már két éve szervezik Jamie Budapesti látogatását, ugyanis a sztárnak már 2020-ig tele van a naptárja.

A séf elmondta, hogy az éttermeiben az alapanyagok fontossága, és a helyi termelők szerepe, a legjelentősebb hiszen szeretne minél több helyi alapanyagot az éttermeibe. Majd a riporterek kérdéseire elmondta, hogy sokan akarnak az ő nevével éttermet nyitni, de ezt egy hosszú tárgyalási és vizsgálati munka előz meg. Ugyanis, vannak olyan kritériumai, amikből nem enged. Csak néhány példa a listáról: az etikus állattartás, és a vegyszermentes, lehetőség szerint bio alapanyagok.