Haus des Weihnachtsmannes in Nagykarácsony brannte! Feuerwehr war schnell zur Stelle

Foto: Sárbogárd Offizielle Feuerwehr

In Santas Arbeitszimmer loderten zu Weihnachten Flammen am Weihnachtsbaum.

Nagykarácsony ist ein Dorf im Bezirk Dunaújváros des Komitats Fejér. Es gibt der Stadt einen nationalen Ruf für das Versenden einer speziellen Feiertagspostkarte vor Weihnachten, die durch eine Briefmarke bestätigt wird.

In den zwölf Quadratmetern des Gebäudes brannte ein Kleiderschrank. Aufgrund der hohen Rauchentwicklung betraten Feuerwehrleute von Sárbogárd das Haus in Atemgeräten und löschten die Flammen. Dank des schnellen Eingreifens breitete sich das Feuer nicht auf Dachboden und Dachkonstruktion aus.

Das Gebäude wurde von Feuerwehrleuten belüftet. Zum Zeitpunkt des Brandes war das Haus des Weihnachtsmanns geschlossen.

Ungarisch:

Kigyulladt a nagykarácsonyi Mikulásház

A télapó dolgozószobájában csaptak fel a lángok a nagykarácsonyi Mikulásházban.

Nagykarácsony község Fejér megyében, a Dunaújvárosi járásban található. Országos ismertséget ad a településnek, hogy a karácsonyi ünnep előtt különleges ünnepi képeslapot lehet küldeni, melyet ez alkalomra szóló postai bélyegző lenyomattal érvényesít a postahivatala.

Az épület tizenkét négyzetméteres szobájában egy szekrény égett. A nagy füst miatt a sárbogárdi hivatásos tűzoltók légzőkészülékben mentek be a házba, és eloltották a lángokat. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz a padlástérre és a tetőszerkezetre nem terjedt át.

Az épületet ventilátorral szellőztették át a tűzoltók. A tűz keletkezésekor a Mikulásház zárva volt.