Gemeinsam helfen – Das Budapest Take a Tea Programm

Eine tolle Aktion in Budapest! Die Aktion „Take a Tea“ findet während der ganzen Woche statt und jeder kann in der Hauptstadt daran teilhaben.
Wie unsere Website berichtet hat, gibt es in im ganzen Land eine starke Grippewelle. Es ist also kein Wunder, wenn es im ganzen Land aufgrund des Frostes bereits Alarmstufe Rot bei den Katastrophenschutzämtern gibt.

Der Restaurantbesitzer Dániel Bezerics hat deshalb beschlossen, dass die TAKE A TEA-Aktion ab dem 27. Februar an der Ecke Tompa und Páva utca organisieren wird.

Jeder kann der Initiative beitreten und schnell eine heisse Tasse Tee aufnehmen um sich wenigstens innerlich zu wärmen.

Ungarisch:

Ingyen forró teát kínálnak a kemény fagyban a budapesti vendéglátóhelyek

A Take a Tea nevű akció egész héten tart és bárki csatlakozhat a fővárosi kezeményezéshez.

Ahogy arról honlapunk is beszámolt, kegyetlen hideg február utolsó hete, így nem is csoda, ha az egész ország területén piros riasztás van érvényben a fagy miatt.

Bezerics Dániel étteremtulajdonos épp ezért úgy döntött, hogy február 27-től TAKE A TEA akciót szervez a Tompa és a Páva utca sarkán található étterménél.

A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat, és a lényege, hogy az utcán sétálók, illetve ott élni kényszerülők számára, létrejöjjenek olyan pontok, ahol egy pohár teával kissé elviselhetőbbé tegyék a zord körülményeket.

A programnak akkora sikere van, hogy már a szomsédos pékség is csatlakozott, ők néhány finom falattal igyekeznek segíteni.