Ein rauschendes Fest: Busójárás in Mohács – Der Karneval in Ungarn

Foto: Flying Media Hungary /Kaczor Adél

Das Busójárás in Mohács ist zwar fast zu Ende, aber auch dieses Jahr wurden wieder tausende Touristen von der der ungarischen Tradition und den 1600 Maskierten Busójárás-Teilnehmern angelockt.

60 Busó-Gruppen, 1600 Maskierte ‚Busós‘ nahmen teil, aber auch 350 Volkskünstler, Industriekünstler, Handwerkskünstler und Gastronomen bereicherten das Ereignis.

Karneval der besonderen Art in Ungarn!

Ungarisch:

Idén is számos turistát vonz a mohácsi Busójárás

Bár lassan a végéhez közeledik a mohácsi busójárás, idén is rekordszámokkal gazdagítja a statisztikákat, mind a busók, mind a látogatók körében. A szervezők elmondása szerint minden eddiginél több, 1600 maskarás űzi el a telet az idei busójáráson.

60 busócsoport 1600 busója és egyéb maskarása gondoskodik, de emellett a fesztivál idejére 350 népművész, iparművész, kézműves, vendéglős kapott engedélyt a Duna-parti városban árusításra.

A húshagyó keddi főtéri koporsóégetéssel záruló népszokás rendezvényei között olyan programokkal találkozhatnak az érdeklődők, mint a farsangi felvonulás, népdaléneklési verseny, többféle táncház és számos néptáncelőadás, sokacbál, busó lakodalmas, valamint maszkfaragó foglalkozás és kiállítás, melyet a neves művészek által készített busóálarcokból.