Ein paar Tipps für Hundefreundliche Strände

Foto: pexels.ccom

In der großen Sommerhitze können wir unsere vierbeinigen Begleiter nicht allein im Auto lassen. In diesem Artikel stellen wir Strände vor, an denen Hunde willkommen sind.

Der Strand in Balatonföldvár sind Hunde willkommen , da sie offiziell hundefreundlich sind. Eröffnet im Jahr 2016, hat der Strand eine Gesamtfläche von 2.500 Quadratmetern und bietet viel Platz und Ausrüstung, was nicht nur für das Herrchen, sondern auch für den Hund großartig ist. Eine Rampe hilft den Haustieren sogar ins Wasser zu gelangen.

Fonyód hat auch einen hundefreundlichen Strand. Man muss um das Gebäude der Wasserpolizei herumgehen und die riesige Rasenfläche dahinter ist mit dem Wasser direkt verbunden. Der Park ist gut gepflegt; schattige Bereiche erwarten Besucher.

Wenn man die Tihany-Abtei besuchen möchten, sollten man unbedingt  Kisbalaton auf der Halbinsel besuchen. Daneben befindet sich eine Rampe neben dem Lavendelhaus, die speziell für Haustiere reserviert ist. Neben dem Yachthafen sind Schilder angebracht, und weisen auf den Hundestrand hin wo die Hunde ins Wasser gelassen werden können.

Der Alte See von Tata und seine Umgebung ist ein beliebtes Wanderziel für viele, daher ist es klar, dass wir unser Haustier für eine Wanderung im Wald und eine geführte Tour um den See mitnehmen möchten.Ein Schild entlang des Ufers weist auf Abschnitte hin, in denen ddas Hunde-Baden möglich ist.

Ungarisch:

Kutyabarát strandok Magyarországon

A nagy nyári melegben nem hagyhatjuk, hogy négylábú társaink is hőgutát kapjanak, és a közös pancsolás, játék a vízben csak jót tehet. Cikkünkben bemutatjuk azokat a strandokat, ahol szívesen látják a kutyusokat is.

Rögtön az első a Balatonföldvári strand, ahol szívesen látják a kutyákat, hiszen hivatalosan is kutyabarát. A 2016-ban megnyitott strand 2500 négyzetméteren várja a pihenni vágyókat, rengeteg hellyel és eszközzel, ami nem csak a gazdinak, de a kutyusnak is nagyon jó. Ahhoz pedig, hogy kedvenceink a vízbe juthassanak, egy rámpa is segít.

Fonyód is rendelkezik kutyabarát stranddal, ehhez mindössze meg kell kerülnünk a vizírendőrség épületét, és a mögötte található hatalmas füves rész van összekötve a vízzel. A park gondozott; árnyékos részekkel várja a látogatókat.

Azoknak, akik a Tihanyi apátság környékén járnak, feltétlenül látogassák meg a félsziget belsejében látható Belső-tavat, amit Kisbalatonnak is neveznek. E mellett van egy olyan rámpa, amit a Levendula-ház szomszédságában kifejezetten a házi kedvenceknek tartanak fent. A csónakkikötő mellett táblák jelzik, hogy hol lehet a vízbe engedni a kutyákat.

Elhagyva a Balatont, utunkat vegyük a Holt-Tisza melletti Mancsos Pancsoló felé, ami közvetlenül a szabadstrand mellett található, sőt tábla is jelöli a helyét. Árnéykos, büfékkel ellátott terület. Fontos azonban észben tartani, hogy bár a belépés ingyenes, a kutyák számára nélkülözhetetlen, hogy maximum 3 hónapja féregtelenítve legyenek, megfelelő oltásokkal rendelkezzenek és van chip azonosítójuk.

A tatai Öreg-tó és annak környéke sokak kedvelt kirándulóhelye, vagyis egyértelmű, hogy az erdei túrára és a levezető körre a tó körül magunkkal akarjuk hozni házi kedvencünket is. És ha már itt vagyunk, hagyjuk megmártózni őket a tó vízében. A parton tábla jelzi azokat a szakaszokat, ahol lehetősége van erre.