Ed Sheeran ist der erste offizielle Headliner des Sziget Festivals 2019!

Budapest, 2018. augusztus 12. A hetvenes évekbeli rockzenét megidézõ izlandi Kaleo zenekar koncertje a Dan Panaitescu Nagyszínpadon a 26. Sziget fesztivál ötödik napján az óbudai Hajógyári-szigeten 2018. augusztus 12-én. MTI Fotó: Sóki Tamás

Es ist kein Geheimnis mehr, dass vielleicht aktuellster Pop-Star, Ed Sheeran die Einladung des Sziget Festivals akzeptiert hat, somit haben wir den ersten Headliner des Festivals. Es lohnt sich, in den Kalender zu schreiben: Sziget, 7.-13. August 2019.

Ed Sheeran ist seit 10 Jahren in der Musikbranche, seitdem hat er mehr als 100 Musikpreise, darunter 4 Grammys aufgenommen und Millionen von views auf dem größten Video-Sharing Webseite. Zum Beispiel wurde Shape Of You 4 Milliarden Mal angeklickt, ganz zu schweigen davon, dass er letztes Jahr der Musiker war, der die meisten Verkäufe in der Welt machte. Zusätzlich zu dem Grammy Awards – unter vielen – hat er vier Ivor Novello Awards, fünf BRIT Awards, 6 Billboard Awards und im vergangenen Jahr wurde er ein Mitglied des Ordens des Britischen Reiches, das er durch seine musikalischen Aktivitäten und seine Dienstleistungen im Bereich der Wohltätigkeit erwarb.

„Wir haben für länger als ein Jahr mit Sheerans Agentur gesprochen und es ist mir eine große Freude, ihn nun als Act bekannt zu geben. Es ist uns eine Ehre, dass er sein erstes Konzert  in Ungarn auf dem Sziget gibt. In der Geschichte von Sziget haben wir Headliner noch nie so früh veröffentlicht. “

 

Ungarisch:

Ed Sheeran a 2019-es Sziget Fesztivál első hivatalos fellépője!

Lehullt a lepel: immár nem titok, hogy a popvilág talán legaktuálisabb sztárja, Ed Sheeran elfogadta a Sziget meghívását, ezzel megvan a 2019-es fesztivál első napjának headlinere. Érdemes beírni a naptárba: Sziget, 2019. augusztus 7-13.

Ed Sheeran alig 10 éve lépett a zenei pályára, azóta bezsebelt több mint 100 zenei díjat, köztük 4 Grammyt, számait többmilliárdszor nézték meg a legnagyobb videomegosztón. A Shape of you–t például majd’ 4 milliárdszor, nem beszélve arról, hogy tavaly ő volt a világon a legtöbb eladást produkáló zenész. A Grammy-díjak mellett – a sok között – ott van a vitrinben 4 Ivor Novello-díj, 5 BRIT Awards, 6 Billboard Awards és tavaly a Brit Birodalom Rendje tagja is lett, ez utóbbi elismerést a zenei tevékenységéért és a jótékonyság terén végzett szolgálataiért érdemelte ki.

“Több mint egy éve tárgyalunk Sheeran ügynökségével és nagy öröm, hogy ilyen hamar bejelenthetjük őt. Az pedig megtisztelő, hogy Sheeran első magyarországi koncertjét a Szigeten adja, és rajtunk kívül is csak egy fesztiválon lép fel a stadion-koncertek mellett” – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője.“ A Sziget történetében ilyen korán még nem hoztunk nyilvánosságra headlinert. Generációjának legjobb zeneszerzője nem csupán az egyik legaktuálisabb sztár a popvilágban, de a Sziget “Love Revolution” koncepciójában is egy emblematikus szereplő, tudván, hogy például jelentős szerepet játszik a drop4drop által indított jótékonysági kampányban, ami azt tűzte ki céljául, hogy a világban minél többen juthassanak tiszta vízhez” – tette hozzá Kádár, aki emlékeztetett, hogy a Love Revolution egyik alappillére a környezettudatosság, azon belül is az élő víz védelme.

Jó hír az is, hogy október 1-én délelőtt 10 órakor indul az úgynevezett Szitizen Prime akció, amikor a leggyorsabb jegyvásárlók az első 24 órában – vagy a készlet erejéig – olcsóbban vásárolhatnak 7 és 5 napos bérleteket – a 7 napost például 20 ezer forinttal kevesebbért, mint a teljes ár. Az akcióban minden vásárló egy szigetes ajándékcsomaggal is gazdagabb lesz.

Kommentieren Sie den Artikel

Please enter your comment!
Please enter your name here