Die seltsamste Erdbeere der Welt kostet 3.000 Forint

Foto: Great Big Story's Youtube channel

Wussten Sie eigentlich, daß die Erdbeere zum Gewächs der Rosen gehört? Vielleicht fndet man deshalb derzeit eigenartige Auswüchse der Erdbeere im Netz. So wird zum Beispiel derzeit die White Jewel aus Japan angeboten.. Bekannt auch als „weisser Schmuck“. Eine Erdbeere der besonderen Art, diese ist nämlich weiss mit roten Samen. Nur eine Erdbeere kostet rund 3.000 Forint (10 Euro).

 

 

 

Ungarn:

A világ legfurcsább eprei – Avagy a kék, a fehér és a magad szedett

Az ember tipikus nyári gyümölcs, de azt tudták például, hogy maga a növény a rózsafélék családjába tartozik? Nos, meglepő, ahogy az is, hogy magyarországon két megnevezést is használnak rá: Van, aki „eper“ néven említi, másoknak ez csak „szamóca“.

Azonban az interneten furcsa dolgokat is találhatunk. Példának okáért a Japánban termesztett „White Jewel“ azaz a fehér ékszer néven ismert eper. Amely az egyik legkülönlegesebb fajta. Ugyanis egyetlen darab belőle nagyjából 3000 forintba, nagyjából 10 euróba kerül. Különlegessége, hogy bár húsa és belseje fehér, magjai pirosak.

Video:  Great Big Story

De ha ez nem lenne elég, szerkesztőségünk talált egy olyan shoppot az interneten, amely kék eper magokat árulnak. Amelynek magjait csak 3200 forintért adják, bár még senki sem bizonyította be, hogy létezik ez a különleges növény. A legtöbb videó melyet találtunk róla, azt mutatta, hogy a termék hamis, vagyis nincs még ilyen gyümölcs.

Magyarországon azonban az eper nagyon népszerű. Rengeteg helyen vannak úgynevezett szedd magad ültetvények, ahol mi magunk tölthetjük meg kosarainkat az érett finomságokkal és utána, távozás előtt lemérik, majd egy adott összegért vásárolhatjuk meg az általunk szedett epret. Arról, hogy milyenek a „Szedd magad!“ eperföldek, Önök is tájékozódhatnak videónkban!