Der Ryanair Flug Budapest-Barcelona wurde abgesagt

Ryanair Flieger - Foto: Flying Media Hungary

Ryanair stornierte den Abendflug zwischen Budapest und Barcelona am Mittwoch. Laut der irischen Billigfluggesellschaft wird diese Woche ihr bisher größter Streik stattfinden.

Am Mittwoch und Donnerstag werden hunderte der 2.400 Flüge abgesagt, wegen der Arbeitsniederlegung der spanischen, portugiesischen, italienischen und belgischen Besatzung.

Ab Freitag sollen die Ryanaier Flüge ab Budapest wieder regulär laufen.

Ungarisch:

Törölték a Ryanair Budapest-Barcelona járatát

Törölte a Ryanair légitársaság Budapest és Barcelona között közlekedő, esti járatát szerdán. Az ír diszkont cég korábbi közlése szerint története legnagyobb sztrájkjára készül a héten.

Szerdán és csütörtökön 2400 járatból több százat törölnek a spanyol, a portugál, az olasz és a belga fedélzeti legénység munkabeszüntetése miatt.

A Ryanair sokáig nem ismerte el a szakszervezeteket, majd a tavaly októberben a személyzet hiánya miatt bejelentett járattörlések óta több országban is megkezdhette tevékenyégét több pilóta- illetve légiutas-kísérő érdekképviselet. Ezzel is magyarázható, hogy a Ryanair az első nagy sztrájkot élheti meg a héten.

A személyzet a munkakörülményekre panaszkodik. Állításuk szerint az ivóvízért is fizetniük kell a fedélzeten, betegszabadságra pedig csak akkor mehetnek, ha személyesen jelennek meg az orvosi igazolással. Emiatt a személyzet 34 pontból álló, a munkakörülményeiket javító követelést fogalmazott meg.