Der Holnemvolt Park im Budapester Zoo ist eröffnet

Tarlós István főpolgármester (b) és Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója kezet fog, középen Süsü, a sárkány figurája a Fővárosi Állat- és Növénykert Holnemvolt Vár névre keresztelt játszóparkja Hetedhét Palotájában a megnyitó napján, 2018. május 17-én. A másfél hektáron működő új közösségi tér interaktív mesevárral, állatsimogatóval és számtalan játéklehetőséggel várja elsősorban a kisgyermekes családokat. MTI Fotó: Kovács Attila

Der neue Spielplatz namens Holnemvolt Park wurde nun offiziell im Zoologischen und Botanischen Garten in Budapest eröffnet. Ein Platz für Familien mit kleinen Kindern der ein interaktives Märchenschloss, Tiere und zahlreiche Spielgeräte beinhaltet.

Miklós Persányi, Generaldirektor, betonte, dass das Schloss Holnemvolt nach einem alten Traum, in dem Tiere, Spielzeug und Märchen zur gleichen Zeit anwesend sind, erschaffen wurde. Es sind  Dinge, die die Kinder glücklich machen und ihnen helfen, die Natur besser zu lieben und zu verstehen.

In dem neuen Gebiet sind vor allem die Haustiere intergriert, so findet man eine Hamster-Stadt. In „Szőrmókos“ gibt es viele Alpakas und Kamele und im Garten des Várkerts warten ungarische Rinder, Rorga-Schafe und Mangalica-Schweine auf die Besucher.

In der Zone „Nyihangár“ werden die Traditionen des Zoos wiedergeboren und im gepflasterten Hof gibt es Handwerksprogramme.
Im zentralen Gebäude des Hetehet-Palastes kann man die Welt der ungarischen Tiergeschichten kennenlernen. Das fünfstöckige Gebäude verfügt über einen 2700 Quadratmeter großen Spielbereich mit bekannten Tiergeschichten.

Video Quelle:  Budapesti Állatkert

 

Ungarisch:

Megnyílt a budapesti Holnemvolt Park

Megnyílt a Fővárosi Állat- és Növénykert Holnemvolt Vár névre keresztelt játszóparkja, amely péntektől várja elsősorban a kisgyermekes családokat interaktív mesevárral, állatsimogatóval és számtalan játéklehetőséggel.

Persányi Miklós főigazgató hangsúlyozta, hogy a Holnemvolt Várral egy régi álom vált valóra, amelyben az állatok, a játék és a mese egyszerre lehet jelen. Mint mondta, ezek azok a dolgok, amelyek a gyerekeket boldoggá tehetik, és segítheti őket abban, hogy jobban szeressék és megértsék a természetet.

Az új területen főként a szelídebb állatok vannak jelen, az új állatsimogató, a tengerimalacok városa és számos, nagyrészt háziállatokat, ház körüli jószágokat bemutató létesítmény várja a közönséget. A „Szőrmókosban“ az alpakákkal, a karavánszerájnál a kétpúpú tevékkel, a Várkertben kialakított majorságban pedig a magyar tarka marhákkal, a gyimesi racka juhokkal, a mangalica sertésekkel lehet találkozni.

A Nyíhangár övezetében az állatkert lovas hagyományai születnek újjá, a Macskaköves udvarban pedig kézműves programok, egyebek közt agyagozás és pékműhely is várja az érdeklődőket.

A központi építményében, a Hetedhét Palotában a magyar állatmesék világával lehet megismerkedni. Az ötszintes épület 2700 négyzetméterén egy oktató- és játszóház található, amelynek játékai között ismerős állatmesék elevenednek meg, és a játékok Vuk, Mekk Elek, A Nagy Ho-ho-horgász, Pom Pom, Süsü és Dr. Bubó történetei köré szerveződnek, de Csukás István magyar mesekönyvíró kifejezetten a helyszín számára egy teljesen új mesét is írt Brekk berek címmel.