Der Formel-1 Grand Prix von Ungarn startet am 1. August – Infos zur Anreise

Der diesjährige Formel-1-Grand-Prix von Ungarn findet vom 1. bis 4. August statt und zieht nicht nur Ungarn, sondern auch viele Touristen an. Auf dem Autobahnabschnitt M3 zwischen Budapest und Mogyoród werden von Freitag bis Sonntag während des Formel-1-Grand-Prix von Ungarn große Verkehrsbehinderungen erwartet.

Die größte Veränderung gegenüber den Vorjahren besteht darin, dass diejenigen, die aus Budapest kommen, über die neue Abfahrt 19 und der Abfahrt 23 in Mogyorod zum Hungaroring gelangen können. Diejenigen, die aus Nyíregyháza kommen, können diese neue Abfahrt auch nutzen, um zum Haupteingang zu kommen.
Vom Flughafen Liszt Ferenc aus ist Hungaroring wie in den letzten Jahren über die Autobahn M31 erreichbar.

Gelbe Hinweisschilder zeigen die entsprechenden Umleitungen und Wegweiser zur Rennstrecke. Es wurde darauf hingewiesen, dass diejenigen, die von der Autobahn M31 kommen, die Autobahn M3 nur gegen eine Gebühr nutzen können.

Ungarisch:

Augusztus 1-jén indul a Forma-1 Magyar Nagydíj

Az idei év Forma 1-es Magyar Nagydíját Augusztus 1 és 4 között rendezik meg, amely nem csak a magyarokat, de számos turistát is vonz az országba. Forgalmirend-változásokra kell számítani az M3-as autópálya Budapest és Mogyoród közötti szakaszán péntektől vasárnapig, a Forma-1-es Magyar Nagydíj idején – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden az MTI-vel.

A korábbi évekhez képest a legnagyobb változás az, hogy a Budapest irányából érkezők a 19-es kilométerszelvénynél épült új csomóponton át, valamint a 23-as jelzésű mogyoródi csomópont felől is meg tudják közelíteni a Hungaroringet. A főbejárat megközelítéséhez a Nyíregyháza felől érkezők is használhatják majd az új csomópontot.
A Liszt Ferenc-repülőtér felől az elmúlt évekhez hasonlóan az M31-es autópályán át is megközelíthető a Hungaroring. Az M5-ös felől érkezők az M0-s autóút 54-es csomópontjánál tudnak ráhajtani az M31-esre, majd azon végighaladva az M3-as autópálya mogyoródi és az új 19-es jelzésű csomópontján át érhetik el a versenypályát.

Az ideiglenes forgalmi rendet sárga színű tájékoztató, illetve változtatható jelzésképű táblák jelezik majd. Kiemelték, hogy az M31-es autópálya irányából jövők is csak díjfizetés ellenében használhatják az M3-as autópályát.