Der Bau der Straßenbahnlinie 1 in Budapest geht schnell voran

Budapest, 2019. január 2. A villamosvágányok nyomvonalának építési munkálatai a XI. kerületi Etele úton, középen a Tétényi úti keresztezõdésnél épülõ megálló peronja 2019. január 2-án. A munkálatok során az 1-es villamos vonalát az Etele út-Fehérvári út keresztezõdésétõl az Etele térig hosszabbítják meg. A háttérben jobbról a kelenföldi vasútállomás régi épülete. MTI/Máthé Zoltán

Der Bau der Straßenbahnlinie 1 in Budapest ist in vollem Gange.
Dank der schnellen Arbeiten und dem Ausbau wird die Straßenbahn von der Anschlussstelle Etele út-Fehérvári bis zum Etele-Platz verlängert, wodurch die Verkehrssituation in der Hauptstadt verbessert wird.

Die Straßenbahn 1 ist heute die schnellste Straßenbahn der Stadt: Dank der Renovierung fährt sie mit einer Durchschnittsgeschwindigkeit von 22,4 km/h: schneller als die U-Bahn M1.

Die Passagiere können die neue Linie nach erfolgreichen öffentlichen Prüfungen bald in 2019 nutzen.

 

Budapest, 2019. január 2.
MTI/Máthé Zoltán

Ungarisch:

Folyamatosan haladnak 1-es villamos vonalának meghosszabbítási munkálatai

Javában zajlanak az 1-es villamos építési munkálatai Budapesten.
A munkálatoknak köszönhetően az Etele út-Fehérvári út kereszteződésétől az Etele térig hosszabbítják meg a villamos útját, ezzel jobbá téve a közlekedési helyzetet a fővárosban.

Az 1-es villamos ma a város leggyorsabb villamosjárata: a felújításnak és a kedvező lámpahangolásnak köszönhetően 22,4 km/óra átlagsebességgel halad: gyorsabban, mint az elkülönített pályán közlekedő M1-es metró.

Az új vonalat a sikeres hatósági vizsgákat követően, várhatóan 2019-től használhatják az utasok.