Das Gyula Flower Festival findet am Wochenende statt

Zwei Tage Blumenmarkt, Handwerks- und Familienaktivitäten und Konzerte warten auf die Besucher des Blumenfestivals in Gyula, das vom 11. bis 13. Mai stattfindet.

Gyulai Flowers findet seit Jahren mit einer dreitägigen Veranstaltung inklusive einer professionellen Konferenz am Freitag, bei der das Wasser das Haupt-Thema ist statt.

Der Schwerpunkt wird in diesem Jahr die Blumenmesse sein. Zahlreiche Aussteller bringen Stauden, mediterrane Pflanzen, Gärtnereiprodukte, Garten Keramik mit und stellen diese aus.

Der Ehrengast des Festivals bzw. Schirmherrschaft hat die Stadt Tihany, die den Lavendel und dessen Produkte in die Friedensstadt bringt.

Ungarisch:

Hétvégén rendezik meg a Gyulai Virágok Fesztiválját

Két napon át tartó virágvásárral, ehető virágokkal, kézműves és családi foglalkozásokkal, valamint koncertekkel várják a látogatókat a Gyulai Virágok Fesztiválján, amelyet május 11. és 13. között rendeznek meg.

A Gyulai Virágok Vasárnapjából az elmúlt években háromnapossá bővült fesztivál szakmai konferenciával kezdődik pénteken, ahol a Víz a településeken témát járják körül a meghívott előadók.

A középpontban idén is a virágvásár lesz, amelyre számos kiállító visz egynyári, évelő, mediterrán növényeket, faiskolai termékeket, kerti kerámiákat, de egy kül- és beltéren is alkalmazható növényfalat forgalmazó cég és egy faszobrász is jelezte részvételét – idézi a közlemény a város főkertészét, Szászné Várkonyi Adriennt.

Romantikus május címmel virágkötészeti kiállítást is szerveznek és a tavaly az Európai Bonsai Szövetség által szervezett nemzetközi versenyen a legjobb tíz között végzett Imre György, a Békés Megyei Hírlap fotóriportere bonszaibemutatót tart.

A fesztivál díszvendége Tihany városa lesz, amely a levendulát, illetve az abból készült termékeket hozza el a békési városba.