Das Balaton Sound Sicherheitsprogramm wurde international ausgezeichnet

Foto: Balaton Sound Pressestelle

Die größte internationale Festivalanerkennung, die Gala der European Festival Awards , begann am Mittwochabend in Groningen, Niederlande, wo der erste Preis in der Kategorie Health and Safety Development vom „Safety First“ -Programm an Balaton Sound verliehen wurde.

Mit dem Start der Safety First Initiative im Jahr 2018 unternimmt Balaton Sound konkrete Schritte, um junge Menschen mit einem Team von Experten bewusster und sicherer einzubinden. Die Popularität des Programms zeigt sich auch darin, dass im vergangenen Jahr doppelt so viele Freiwillige am Safety First-Programm teilgenommen haben. Zoltán Fülöp, Hauptveranstalter von Balaton Sound, sagte über das Programm: „Unser Ziel ist es, mit Safety First die Festivalbesucher zu ermutigen, nicht nur am Balaton Sound, sondern bei jeder Massenveranstaltung verantwortlich zu sein, zu unterhalten und Aufmerksamkeit zu schenken. Dies wollten wir 2019 mit unserem fast 100-köpfigen Safety First-Freiwilligenteam, der SoundWatch-Funktion zur direkten Unterstützung und der Verbreitung der Ratschläge unserer Botschafter für das internationale Publikum erreichen. “

Balaton Sound hat bereits den Hauptpreis des Best Medium Festivals bei den European Festival Awards gewonnen.

Ungarisch:

Nemzetközi díjat nyert a Balaton Sound biztonsági programja

Szerdán késő este kezdődött a legnagyobb nemzetközi fesztiválelismerés, a European Festival Awards díjátadó gálája a hollandiai Groningenben, ahol az Egészség és Biztonsági Fejlesztések kategóriában a Balaton Sound „Safety First” programja hozta el a fődíjat.

A Balaton Sound a 2018-ban debütált Safety First kezdeményezéssel egy szakértői csapat, illetve a fesztiválozók bevonásával tesz konkrét lépéseket annak érdekében, hogy minél tudatosabban és biztonságosabban szórakozzanak a fiatalok. A program népszerűségét mutatja az is, hogy tavaly már – az első évhez képest – kétszer annyi önkéntes csatlakozott a Safety First programhoz. Fülöp Zoltán, a Balaton Sound főszervezője így nyilatkozott a programmal kapcsolatban: „A Safety First programmal célunk, hogy a fesztiválozókat a felelősségteljes szórakozásra, saját magukra és egymásra való odafigyelésre ösztönözzük nemcsak a Balaton Soundon, hanem bármely tömegrendezvényen. 2019-ben mindezt a közel 100 fős Safety First önkéntes csapattal, a közvetlen segítségkérést lehetővé tevő SoundWatch funkcióval és a nagyköveteink által megfogalmazott tanácsok minél szélesebb körhöz való eljuttatásával igyekeztünk elérni, azzal a céllal, hogy a nemzetközi közönséghez is eljusson a program léte.”

A kategóriában olyan fesztiválokat előzött meg a Sound, mint a német Happiness, a szlovák Pohoda vagy a szintén német Wat en Schlick fesztiválok.

A Balaton Sound korábban már a European Festival Awards megmérettetésén elnyerte a Legjobb Közepes Méretű Fesztivál fődíját is.