Das Babel Sound World Music Festival beginnt am Montag am freien Strand in Balatonboglár

Foto: Nicholas Rogerson

Das Babel Sound World Music Festival beginnt am Montag am freien Strand in Balatonboglár. Die Veranstaltung ist eine einwöchige Veranstaltung mit 46 Darstellern und vielen Kinderprogrammen.

Das Festival zielt darauf ab, Künstler aus verschiedenen Ländern zu treffen und neue Produktionen zu schaffen, neue Produktionen „, heißt es auch am Mittwoch im Programm des aktuellen M1-Senders.

Viktor Whisper, Director of Communications bei Babel Sound, sagte, dass die Musiker, die zu ihnen kommen, für das Wochenende „eine Sprache sprechen“ und eine gute Beziehung zwischen ihnen besteht.

Wie er sagte, bemühen sie sich, die familiäre Atmosphäre des Festivals zu bewahren. In diesem Jahr wurden Künstler aus 18 Ländern eingeladen, nicht nur zu ihren Auftritten, sondern für die gesamte Dauer des Festivals. Sie kommen auch aus Argentinien, Indien, Senegal und Chile.

Das interaktive World Music Festival, das am 15. und 21. Juli am Platan Beach stattfindet, umfasst Flamenco-Tänze, gastronomische Programme und viele Kinderprogramme, darunter ein indisches Schauspielhaus.

Ungarisch:

Hétfőn kezdődik a Babel Sound világzenei fesztivál a balatonboglári szabadstrandon

Hétfőn kezdődik a Babel Sound világzenei fesztivál a balatonboglári szabadstrandon; az egy hétig tartó rendezvényen 46 fellépővel és számos gyerekprogrammal várják a látogatókat.

A fesztivál célja, hogy találkozzanak a különböző országok előadói, és új formációk, új produkciók szülessenek – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.
Viszt Viktor, a Babel Sound kommunikációs igazgatója a műsorban elmondta, hogy a hozzájuk érkező zenészek a hétvégére már „egy nyelvet beszélnek“, jó kapcsolat alakul ki közöttük.

Mint mondta, arra törekednek, hogy megőrizzék a fesztivál családias hangulatát. Az idén 18 országból hívtak meg előadókat, nemcsak a fellépésük, hanem a fesztivál teljes idejére. Argentínából, Indiából, Szenegálból és Chiléből is érkezik előadó.

Hozzátette, hogy esténként koncertekkel, konkrét programmal várják a közönséget, napközben pedig művészeti alkotótáborként működnek.

Elmondta: a fesztiválnak 46 fellépője van az idén, kiemelte a bolgár Belonogát, amely a Transglobal World Music Chart 5. helyezettje volt, továbbá a holland Bandgladesht, amely éjszaka, a saját sátrában lép fel egy performansszal.

Az interaktív világzenei fesztiválon, amelyet július 15. és 21. között rendeznek meg a Platán Strandon, többek között flamenco-táncház, gasztronómiai programok és számos gyerekprogram, köztük indiai játszóház is várja az érdeklődőket.