Budapests größter Spa-Komplex: Das Széchenyi-Bad

MTI/Kovács Tamás

Wussten Sie, dass es in Budapest einen Ort gibt, an dem Sie nachts regelmäßig schwimmen können? Das Széchenyi-Bad ist seit Jahren ein beliebtes Ziel für Touristen und Heiler.

Einige der Besucher wissen nicht einmal, dass das Bath Night Event und das Cinetrip Event im Sommer stattfinden.

Széchenyi Thermal Bad, Spitzname für Slang Pest ist „Szecska“, der größte Badekomplex in Budapest. Der Bau wurde 1909 nach den Plänen von Győző Czigler begonnen. Die Thermalwasserversorgung des Spas im Stadtpark erfolgt derzeit durch das II. Nr. 6, St. Stephen’s Brunnen, Kaltwasserversorgung erfolgt durch 6 kleinere Brunnen. Der Komplex verfügt über 3 Außen- und 15 Innenpools. Das Spa bietet eine Vielzahl von Behandlungen und Tageskliniken.

MTI/Kovács Tamás

Ungarisch:

Budapest legnagyobb fürdőkomplexuma, ahol parti a pihenés! – A Széchenyi fürdő

Tudta, hogy Budapesten van egy hely, ahol rendszeresen lehet éjszakai rendezvények keretében fürödni? A Széchenyi fürdő évek óta kedvelt célpont a turistáknak és a gyógyulni vágyóknak egyaránt.

Az ide látogatók egy része nem is tudja, hogy az év első hónapjaiban a Fürdők éjszakája rendezvény keretében, valamint a Cinetrip elnevezésű rendezvényen a nyári időszakban.

A Széchenyi gyógyfürdő, a pesti szleng becenevén a „Szecska“, Budapest legnagyobb fürdőkomplexuma. Építését 1909-ben kezdték meg Czigler Győző tervei alapján. A Városligetben található fürdő termálvízellátását jelenleg az 1938-ban átadott II. számú, „Szent István” kút, hidegvíz-ellátását 6 darab kisebb kút biztosítja. A komplexum 3 kültéri és 15 beltéri medencével rendelkezik. A fürdőben különböző gyógykezelések vehetők igénybe, és nappali kórházak is működnek.

MTI/Kovács Tamás