Budapest Collegium-Feuer: Es war Brandstiftung – Festnahmen!

Im Fall des Feuers in dem Collegium in Budapest am 23. Januar geht man nun von Brandstiftung aus. Bei einer Pressekonferenz heute, bestätigte die Polizei die Festnahme zweier Jugendlicher im Alter von 15 und 16 Jahren. Beiden haben bereits mehrmals mit Brandstiftung zu tun gehabt. Die Festgenommenen werden derzeit dem Jugendhaftrichter vorgeführt. Bei dem feuer war ein 47-jähriger Lehrer ums Leben gekommen, ca. 80 Personen mussten evakuiert werden.

Ungarisch:

Szándékosan gyújtották fel a budapesti kollégiumot

Web-magazinunk is hírt adott róla, hogy január 23-án este kigyulladt egy református kollégium Budapesten. A tűzoltók órákig küzdöttek a lángokkal, és egy holttestet is találtak a helyszínen. A rendőrség mai sajtótájékoztatója szerint nem baleset miatt keletkezett a tűz, hanem két 15, és egy 16 éves fiatal okozta azt. A legfrissebb információk szerint egy körömlak lemosóval belocsolt szivacsot gyújtottak fel az épületben.

A tettesek ténybeli beismerő vallomást tettek, tettüket megbánták, szabadlábon védekeznek. Mint kiderült, hogy a fiatalok fejében már korábban is megfordult a gyújtogatás gondolata, a tervük pedig aznap este sikerrel zárult. A tettük azonban emberi életet is követelt, mint kiderült egy 47 éves férfi bent rekedt a tűzben, aki négy gyermeket hagyott hátra.