Bis zu Zwei Stunden Verspätung bei den Zügen auf der Hauptstrecke Hegyeshalom

Archivbild Zug in Györ - Foto: Flying Media Hungary

Die Züge auf der Hauptstrecke bei Hegyeshalom können heute (27.02.) bis zu zwei Stunden Verspätung haben, da das Sicherheitssystem am Bahnhof Almásfüzitő nicht richtig funktioniert, sagte der Sprecher von Mávinform am Donnerstagmorgen gegenüber MTI.

Man teilte mit, dass die Spezialisten an der Reparatur arbeiten, aber die betroffenen Züge warten müssen.

Am Donnerstagnachmittag gab Mávinform bekannt, dass die Spezialisten die Reparatur in Almásfüzitő abgeschlossen haben, sodass für den Abschnitt Tata-Komárom keine Einschränkungen mehr bestehen.

Die S10-Personenzüge verkehren wieder auf der gesamten Strecke zwischen dem Südbahnhof Budapest und Győr.

Fernzüge haben am Donnerstagnachmittag weiterhin Verspätungen. Abends sollen alle Züge wieder nach normalen Zeitplan fahren.

Ungarisch:

Akár két órát is késhetnek a vonatok a hegyeshalmi fővonalon

Akár két órát is késhetnek a vonatok a hegyeshalmi fővonalon, mert Almásfüzitő állomáson nem működik a biztosítóberendezés – közölte a Mávinform sajtóügyeletese csütörtök délelőtt az MTI-vel.

Váczi Viktor azt írta, hogy a szakemberek dolgoznak a berendezés javításán, de az arra közlekedő vonatoknak várakozniuk kell.

Emiatt a hegyeshalmi fővonalon a csütörtök délelőtti vonatok menetideje 60-90 perccel megnő, egyes járatok esetében pedig 90-120 perces késésekre is lehet számítani – tudatta.

A Mávinform csütörtök délután azt közölte, a szakemberek befejezték a biztosítóberendezés javítását Almásfüzitőn, így már nincsenek korlátozások a Tata-Komárom szakaszon.

Az S10-es személyvonatok ismét a teljes útvonalon, a Déli pályaudvar és Győr között járnak.

A távolsági vonatok közlekedésében csütörtök délután továbbra is késésekre kell számítani, a menetrend estére állhat helyre a hegyeshalmi fővonalon – írták.