Bezauberndes Panorama und leckere Kuchen – Die Konditorei der Abtei von Tihany

Foto: Flying Media Hungary/Judit Simon

Nicht weit von der Abtei in Tihany (8237; Tihany, Kossuth Lajos Straße 22), steht eine Konditorei, welche nicht nur leckere Kuchen, Kaffees und hausgemachten Tee anbietet, sondern auch einen wunderschönen Ausblick auf den Balaton.

Die Konditorei öffnete ihre Türen in den 60er Jahren und seitdem ist sie zu einem der  Schätze von Tihany geworden. Außer Kuchen, finden wir hier auch warmes Essen, Frühstücksmenüs und Hauptgerichte.

Wir haben den Somlói und Rákóczi Túrós Kuchen probiert, dazu Hausgemachten Apfelsaft und einen Latte Macchiato getrunken.

Die Portionen waren reichlich und lecker, und der Blick von Terrasse ließ uns den Moment genießen.
Also einen Tipp wert, sich hier für eine kleine Auszeit niederzulassen und sich verwöhnen zu lassen.

 

Ungarisch:

Varázslatos panoráma és még finomabb sütemények – A tihanyi Apátsági Rege Cukrászda

Nem messze a tihanyi apátságtól, (8237; Tihany, Kossuth Lajos u. 22) áll egy cukrászda, mely nem csak finom süteményeket, kávékat és házi italokat kínál a vendégeknek, de lenyűgöző kilátást a Balatonra.

Az 1960-as évek óta töretlenül működő cukrászda az évtizedek során valósággal Tihany egyik kis ékkövévé vált. Azonban nem csak az édesszájúak találhatnak itt finomságokat, hiszen a melegételekkel, reggelikkel és fő fogásokkal is szolgáló hely kiváló választás lehet.

Ott jártunkkor, megkóstoltuk a Somlóit, valamint a Rákóczi túróst. Italnak pedig egy házi almalevet kértünk, egy latte machiato kíséretében.

Az adagok bőségesek és finomak voltak, a teraszon található látvány pedig arra késztetett minket, hogy megadjuk a módját a sütizésnek. Lassan, a pillanat örömeit csodálva töltsünk el pár percet a cukrászdában.