Baubeginn des Hauses der ungarischen Musik

Budapest, 2018. augusztus 22. A Városligetbe tervezett Magyar Zene Háza a Városliget Zrt. által közreadott látványterven. Augusztus végéig megkezdõdik a világhírû japán építész, Fudzsimoto Szu által tervezett Magyar Zene Háza építése a Liget Budapest projekt keretében; az oktatási, múzeumi intézményként és koncerthelyszínként is szolgáló épület 2020 végén nyithatja meg kapuit. MTI Fotó: Városliget Zrt.

Bis Ende August wird der Bau des Hauses der ungarischen Musik durch den weltberühmten japanischen Architekten Fudzsimoto Szu im Projekt Liget Budapest beginnen; ein Ausbildungs-, Museums- und Konzerthaus ab Ende 2020.

Im Gebäude befindet sich ein auch ein Konzertsaal, ein Vortragssaal, Musikpädagogikräume und eine digitale Bibliothek sowie eine Freilichtbühne.

Budapest, 2018. augusztus 22.
A Városligetbe tervezett Magyar Zene Házának könyvtára a Városliget Zrt. által közreadott látványterven. 
MTI Fotó: Városliget Zrt.

Ungarisch:

Hamarosan megkezdődik a Magyar Zene Háza építése

Augusztus végéig megkezdődik a világhírű japán építész, Fudzsimoto Szu által tervezett Magyar Zene Háza építése a Liget Budapest projekt keretében; az oktatási, múzeumi intézményként és koncerthelyszínként is szolgáló épület 2020 végén nyithatja meg kapuit.

Az épületben helyet kap egy „hangdóm“, egy koncertterem, egy előadóterem, zenepedagógiai termek és egy digitális könyvtár, mellette pedig szabadtéri színpadot is kialakítanak.