Aufgrund eines Gaslecks wurde eine Schule in Sárszentmihály evakuiert

Eine Gasleitung wurde am Morgen des 26. November in Sárszentmihály, Bezirk Fejér, durch eine Bohrmaschine neben der Grundschule beschädigt.

Aus dem Hauptrohr trat Erdgas aus. Ungefähr 140 Kinder wurden deswegen mit ihren Lehrern zum nahe gelegenen Gemeindezentrum evakuiert. Unter Anleitung des Katastrophenschutzes schützten die professionellen Feuerwehrleute von Székesfehérvár die Umgebung mit Wasserangriffen.

Gas-Servicetechniker blockierten die Rohrleitung und setzten dann zusammen mit den Feuerwehrleuten die beschädigte Rohrleitung wieder instand. Es wurde niemand verletzt.

Quelle: BM Nationale Generaldirektion für Katastrophenmanagement

Ungarisch:

Száznegyven diákot helyeztek biztonságba a tűzoltók Sárszentmihályon

Gázvezetéket rongált meg egy talajfúró munkagép az általános iskola mellett november 26-án reggel Sárszentmihályon. A harminckét milliméteres műanyag főnyomócsőből szivárgott a földgáz, ezért az iskolából mintegy száznegyven gyermek a pedagógusokkal együtt átsétált a közeli művelődési házba.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a székesfehérvári hivatásos tűzoltók porlasztott vízsugárral védték a környezetet. A gázszolgáltató szakemberei elzárták a vezetéket, majd a tűzoltók és egy munkagép kiásták a földből az átszakadt csövet. Személyi sérülés nem történt.

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság