Auch im Winter sportlich: Marathon Event in Budapest

Foto: Budapest Sport Iroda

Minusgrade, Schnee und Eis wirken sich nicht auf Laufbegeisterte oder Veranstalter aus. Diesen Sonntag veranstaltet das BSI zum fünften Mal sein grosses Winterrennen. Die drei Rennen (Halbmarathon, 10 km, 5 km) wurden bereits von 5600 Läufern, somit mehr als im Vorjahr, gebucht.

Die Einzigartigkeit der Veranstaltung besteht darin, dass Start und Ziel in der beheizten G-Halle der Hungexpo liegen und die Strecke entlang der Hungexpo und des Kincsem Park auf Asphalt und Gelände zurückgelegt werden.

Die beliebteste Strecke ist der Halbmarathon, an dem 2.500 Läufer teilnehmen werden.

„Wir haben es jahrelang nicht gewagt, im Januar ein Rennen zu starten, wir hatten Angst vor dem Scheitern. Vor 4 Jahren haben wir die Hungexpo-Halle als Veranstaltungsort gefunden und das Rennen ins Leben gerufen. .

Aufgrund der erhöhten Nachfrage am Veranstaltungstag verkehrt der Bus 10 gemäß dem auf der Verbindung angegebenen Fahrplan.

Quelle: BSI

Foto: Budapest Sport Iroda

Ungarisch:

Nincs futásra alkalmatlan idő, csak gyenge akarat !

A mínusz fokok, a hó, a jég nem befolyásolja a futás szerelmeseit, de a szervezőket sem. Most vasárnap rendezi meg a BSI ötödik alkalommal a tél kiemelkedően legnagyobb futóversenyét. A három távra (félmaraton, 10km, 5km) már előzetesen is 5600 futó nevezett, többen, mint tavaly összesen.

Az esemény egyedisége, hogy a rajt és a cél a Hungexpo fűtött G csarnokában van, a távot pedig a Hungexpo mellett és a Kincsem Park területén kell teljesíteni aszfalton és terepen.

A legnépszerűbb táv most is a félmaraton, erre 2500 futó nevezett, de van közel 100 futó, aki mind a három távot szeretné teljesíteni. Nevezett 150 futó, aki életében először futja a 21 kilométert.

„Hosszú évekig nem mertünk belevágni egy januári futóverseny szervezésébe, féltünk a kudarctól. 4 éve kitaláltuk a Hungexpo csarnokát, mint helyszínt és elindítottuk. Az idei közel 6.000 nevező igazolja, hogy már az amatőr futás is 4 évszakos sportág. Az indulók bizonyítják a legendás mondást, mely szerint nincs futásra alkalmatlan idő, csak gyenge akarat!”- mondta Kocsis Árpád a BSI főszervezője, aki a 10 kilométeres távon indul és ez lesz a jubileumi 400-dik célba érkezése amatőr sportversenyen.

Az esemény napján a megnövekedett igényre való tekintettel a 10-es busz a linken található menetrend szerint közlekedik.

Foto: Budapest Sport Iroda