Am Dienstag startet Depeche Mode das 26. Telekom VOLT Festival

150.000 Besucher werden in den nächsten Tagen in Sopron beim VOLT Festival erwartet, das 26. VOLT Festival –  Die größte Arena, die ELE Telekom Bühne ist 24 Meter breit und wiegt über 200 Tonnen.

Doch nicht nur diese Bühne ist schwer…Denn schon beim Opening Konzert morgen, werden Größen der Musik auf den Bühnen stehen…Depeche Mode macht den Anfang.

IRON Maiden rockt unter anderem am Donnerstag die Main Stage…Weiteres kommt hier täglich auf Ungarn-TV. Wir halten euch auf dem Laufenden.

VOLT gilt mittlerweile als eine der größten Touristenattraktionen des Landes.

Kedden a Depeche Mode-dal indul a 26. Telekom VOLT Fesztivál

5 nap alatt 150.000-nál is több vendéget várnak Sopronba, a 26. Telekom VOLT Fesztiválra, ahol a legnagyobb küzdőtér elé épülő Telekom Nagyszínpad hét emelet magas, szélessége 24 méter, a súlya pedig több, mint 200 tonna. Nem csoda, hogy a méretek is gigantikusak, hiszen ma már a világ könnyűzenei élvonala adja egymásnak a mikrofont a VOLTon. “Pár éve még álmodni se mertünk arról, hogy a Depeche Mode első, magyarországi fesztiválkoncertjével éppen a Telekom VOLT Fesztiválra érkezik majd.” – mondta el a hétfői sajtóbejáráson Lobenwein Norbert, a VOLT egyik alapító-főszervezője.

A legszerethetőbb hazai fesztiválként nyilvántartott VOLT egyben a legeklektikusabb esemény címére is joggal pályázhatna. A Depeche Mode-ot az Iron Maiden, az itthon először koncertező Avenged Sevenfold, a Limp Bizkit, a Hurts és Steve Aoki követi a headlinerek soréban, de tízezres közönség várja a szombati záróbulit is, amelyen a ’90-es évek legnagyobb dance-sztárjai lépnek színpadra – mint például a Safri Duo, az Eiffel65, vagy a Mr. President. “Minden bizonnyal ennek a sokszínűségnek is köszönhető, hogy idén a rekordszintű bérleteladás mellett több tízezerrel nőtt az eladott napijegyek száma is.” – tette hozzá Fülöp Zoltán, a VOLT másik főszervezője, akitől azt is megtudtuk, hogy a csütörtöki nap már teltházas, a többi napra még a helyszínen is lehet jegyet váltani. Szállást csak nagy szerencsével találhat, aki Sopronban és környékén keresgél: hónapokkal ezelőtt már a környező osztrák szálláshelyek is megteltek a VOLT vendégeivel. Nem véletlen, hiszen a VOLT elismerten az egyik legnagyobb turisztikai attrakció idehaza.