Ákos und Magdi Rúzsa eröffnen VOLT festival

VOLT Festival 2019 / Foto: Zsuzsanna Nimzs Flying Media Hungary

Am 30. Juni beginnt das VOLT Festival der Telekom in Sopron mit dem ersten Live-Konzertprogramm der Road Movie-Reihe. Ab 17 Uhr geben Ákos, Magdi Ruzsa, Hiperkarma und Kelemen Kabát ein komplettes Abendkonzert unter der Leitung von Dj Jokó.

Am 30. Juni wird der Road Movie am Tag 0 des Telekom VOLT Festivals zu sehen sein. Am frühen Nachmittag wird der inländische filmgebundene Road Movie aufgeführt. Der Abend wird ein Konzert von Magdi Ruzsa, Hiperkarma und Kelemen in Kabata sowie von Ákos beinhalten, dessen Song „Homeland“ gut zum Grundkonzept des Road Movie passt.  Das große Bühnenkonzert wird von VOLTs emblematischem Schauspieler Dj Jokó mit nur ungarischen Liedern abgeschlossen.

„Im Sommer ist es ein Jahr her, dass wir Road Movie, das reisende Kino von VOLT FILM, ins Leben gerufen haben. Der Road Movie wird von Zehntausenden von Fans im ganzen Land gespielt, deren Songs und Clips Millionen erreichen. Er zeigt die bekannten und verborgenen Schätze Ungarns. Bekannte Film- und Filmregisseure machen Clips für ihre Songs, die auf www.roadmovie.com zu finden sind. Die Live-Eröffnung von ROAD MOVIE ist am Eröffnungstag des Sopron-Konzertstroms Telekom VOLT Festival. An diesem Tag, vom Nachmittag bis zum Morgengrauen, werden wir Clips von den großen Konzerten sowie ROAD MOVIE GUIDE-Reportagen gezeigt.

Ein ROAD MOVIE – SOPRON TOP10-Film wird ebenfalls produziert, in dem berühmte Künstler, Musiker, Sportler oder Festivalorganisatoren in Sopron ihre Lieblingsorte in Sopron präsentieren. In diesem Zusammenhang wird ein Sopron-Entdeckungsspiel gestartet, dessen Einzelheiten in Kürze bekannt gegeben werden.

Ungarisch:

Ákos és Rúzsa Magdi nyitja a VOLTot

Június 30-án Road Movie sorozat első, élő koncertprogramjával indul a Telekom VOLT Fesztivál Sopronban. A délután 5-kor kezdődő programban egész estés koncertet ad Ákos, Rúzsa Magdi, a Hiperkarma, a Kelemen Kabátban, házigazdaként pedig a Moby Dick és a VOLT rezidensének számító Dj Jokó lép színpadra. A Road Movie a fesztivál többi napján is feltűnik majd.

Június 30-án a Telekom VOLT Fesztivál 0. napján ezúttal a Road Movie kapja a főszerepet, a színpadon kora délutántól a Road Movie kötődésű hazai kedvencek lépnek majd színpadra. Egész estés koncertet ad majd Rúzsa Magdi, a Hiperkarma és a Kelemen Kabátban, valamint Ákos, akinek Hazatalál című dala jól illeszkedik a Road Movie alapkoncepciójához. A házigazda a soproni illetőségű Moby Dick zenekar lesz, akik az ünnepi koncertre meglepetéssel is készülnek. A nagyszínpados koncertet a VOLT emblematikus szereplője, Dj Jokó, csak magyar dalokat felvonultató szettje zárja majd.

“Nyáron lesz egy éve, hogy elindítottuk a Road Movie-t, a VOLT FILM utazós moziját. Azok a sztárok, akiket rajongók tízezrei-százezrei követnek idehaza, akiknek dalai és klipjei milliókhoz jutnak el, a Road Movie keretében Magyarország ismert és rejtett kincseit mutatják meg. Dalaikhoz ismert film- és kliprendezők készítenek klipeket, amelyek a www.roadmovie.hu olalon láthatók. A soproni koncertfolyam, a Telekom VOLT Fesztivál nyitónapján a ROAD MOVIE első, élő állomása. Ezen a napon délutántól-hajnalig a nagy koncertek mellett levetítjük az eddigi klipeket, valamint a ROAD MOVIE GUIDE című riportfilmeket, amelyekben Tilla és a dalok szerzői járják körbe az azokat ihlető tájakat.” – mondta el Lobenwein Norbert, a VOLT és a ROAD MOVIE vezetője.
Sopronban és a Telekom VOLT Fesztiválon a későbbiekben is felbukkan majd a Road Movie. Könyves Dina beszélget majd a Road Movie kapcsán a VOLTon fellépő ROAD MOVIE-sztárokkal.

Készül egy ROAD MOVIE – SOPRON TOP10 film is melyben a soproni kötődésű ismert művészek, zenészek, sportolók vagy éppen fesztiválszervezők mutatják majd be a számukra legkedvesebb soproni helyeket. Ehhez kapcsolódóan pedig egy Sopron-felfedezős játék is indul majd, amiről hamarosan további részletek is kiderülnek.