Air France Flüge nach Budapest wieder nach Plan

Aufgrund von Streiks waren bereits gestern alle Air France Flüge von und nach Budapest gestrichen. Nach einem Blick auf die Abfluginformationen des Flughafen Budapest läuft der Flugverkehr der Air France heute wieder normal. Die Air France Mitarbeiter streiken für eine 6% Lohnerhöhung.

 

Ungarisch:

Sztrájk miatt minden keddi budapesti járatát törölte az Air France

Az Air France dolgozók munkabeszüntetése miatt minden keddi budapesti járatát törölte a légitársaság – derül ki a Budapest Airport járatinformációs rendszerének adataiból.

A párizsi központú légitársaság keddenként négy járatot közlekedtet Budapestre, a reggeli 9.05-kor érkező gép után a 16.25-kor, a 17.20-kor, illetve a 22.55-kor érkező járatokat is törölte a légitársaság. A szerdai menetrendben szintén ez a négy járat várható, ezek a kedd délutáni információk szerint menetrend szerint közlekednek.

Az Air France dolgozói azért hirdettek sztrájkot, mert a szakszervezetek 6 százalékos béremelési javaslattal álltak elő, de a cég vezetése 1-1,5 százalékos, a fizetések reálértékét megtartó javaslattal állt elő. A menedzsment szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben nem lehet teljesíteni a dolgozók követését úgy, hogy ne sérüljön a cég hosszútávú növekedési terve.

Az Air France-KLM légitársasági csoport a 2017-es évet az egy évvel korábbihoz képest 60 százalékkal jobb, 1,4 milliárd eurós üzemi eredménnyel, és 272 millió euró adózott veszteséggel zárta a holland hajózó személyet új nyugdíj-megállapodása miatt.