Mädchenstatue in Marcalváros plötzlich mit Jacke

Foto: Ildikó Lukácsné Záborszki‎

Wir haben auf Facebook ein interessantes Bild gefunden. In Győr, im Stadtteil Marcalváros II gibt es eine kleine Mädchenstatue, auf deren Schoß eine kleine Katze ruht und die Passanten beobachtet. Die sechs Jahre alte Skulptur ist den Bewohnern zufolge ein bunter und fröhlicher Ort für die Wohnsiedlungen und die Kinder lieben es! Im Sommer sitzen viele daneben, um sich etwas auszuruhen oder ein Eis in der nahe gelegenen Eisdiele zu essen.

Aber nach den hier gezeigten Fotos hat sich jemand entschieden, das „kleine Mädchen“ nicht frieren zu lassen.

Ein Unbekannter hängte einen Mantel an die Statue, als wollte er sie vor der Kälte schützen und nicht kalt werden lassen. Wie wir in den Kommentaren gelesen haben, gab es immer wieder jemanden, der in den letzten Jahren die Statue bekleidet hat. Es gab immer eine Mütze, einen Schal oder einen Mantel, die nach einiger Zeit verschwanden, aber sicherlich für einen guten Zweck. Das Phänomen ist hauptsächlich vor Weihnachten zu sehen, es ist wirklich herzwärmend und wir können aus den Kommentaren unterm Bild sehen, dass die Menschen diese Art von Aktion mögen.

Ungarisch:

Kabátot kapott a Marcalvárosi kislány szobor

Érdekes képre bukkantunk a minap a facebook-on, Győrben a Marcalváros II.-n ugyanis van egy kislány szobor, akinek ölében egy apró macska pihen, ő maga pedig a járókelőket figyeli. A hat éve odakerült szobor a lakók szerint üde színfoltja a lakótelepnek és a gyerekek imádják! Nyáron pedig sokan leülnek mellé, hogy megpihenjenek egy kicsit, vagy megegyenek egy fagylaltot a közeli fagyizóban, a gyerekek pedig szívesen játszanak a kislány előtti ugróiskolán.

Ám az itt látható fénykép tanulsága szerint valaki úgy döntött nem hagyja fagyoskodni a „kislányt“.

Ismeretlen személy ugyanis egy kabátot akasztott a szoborra, mintha csak így akarná megvédeni a hidegtől és attól, hogy „megfázzon“. Ahogy azt a kommentekből olvastuk, az eddigi években mindig akadt valaki aki felöltöztette a köztéri alkotást. Sapka, sál és kabát mindig akadt rajta, amelyek egy idő után el is tűntek, de bizonyára jó célra.
A jelenség főleg karácsony előtt, igazán szívmelengető, és a képre érkezett kommentek alapján is azt láthatjuk, hogy az emberek mosollyal arcukon fogadják a hasonló akciókat.