31.000 Marathonläufer in Budapest!

Fast 31.000 Menschen haben am letzten Septemberwochenende in Budapest  den legendären MarathonLauf absolviert. Das Hauptereignis des zweitägigen Lauffestivals war der SPAR Budapest Marathon® am Sonntag, bei dem die Teilnehmer die 42.195 Kilometer überwinden mussten. Ein imposantes Bild  für die ungarische Hauptstadt. Seit 1984 besteht das Laufevent bereits und wird von den Sportlern in Ungarn mit reger Teilnahme honoriert.

Übrigens ein durchschnittlicher Marathonläufer benötigt rund 50.000 Schritte, um die 42.195 Kilometer zu bewältigen.

 

Ungarisch:

Összegyűlt a félmilliárd futólépés Budapesten!

Csaknem 31 ezer ember tette le a voksát a futás mellett szeptember utolsó hétvégéjén Budapesten. A kétnapos futófesztivál fő eseménye a vasárnapi SPAR Budapest Maraton® volt, amelynek résztvevői a legendás 42,195 kilométeres táv legyőzését tűzték maguk elé.
Egy átlagos maratoni futó körülbelül 50 ezer lépést tesz meg a 42,195 kilométer teljesítése közben. A szervező Budapest Sportiroda számításai szerint a SPAR Budapest Maraton® Fesztiválon összejött a kitűzött cél, az elképesztő, félmilliárd futólépés összegyűjtése. Magyarország legnagyobb létszámú szabadidősport eseményén a két nap során összesen 30 982 nevezőt regisztráltak, vasárnap, a SPAR Budapest Maraton® és a 30 kilométeres Real Nature futás 12 132 nevezést hozott, 5971-en vállalták egyéniben a maratoni táv teljesítését, párban, illetve a Tolle UHT Maratonstaféta keretében pedig 4750 futót regisztráltak!

A futóünnep fő eseményét vasárnap reggel kilenc órakor az újbudai Pázmány Péter sétányon verőfényes napsütésben dudaszóval indította útjára Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki arra kérte a futókat, „Vigyék messzire a hírét annak, milyen fontos a mozgás valamennyiünk számára az egészségünk megőrzése érdekében!“ Egy biztos, olyan sokan húztak futócipőt ezen a napon, hogy csaknem húsz perc kellett ahhoz, hogy a rajtegyenesből minden futó útnak induljon.

Ahogyan korábban is, úgy a 2019-es maratonon is a SPAR stratégiai partnerével, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen támogatta az „Ide hozzuk a játszóteret!” programot. A szervezet mobil játszóterei az ország több mint háromszáz kistelepülésére viszik el a játék örömét, hogy a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek is részük legyen az élményben. A SPAR a standja teljes bevételét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mozgójátszótér-programjára ajánlotta fel.

Rengetegen adományoztak a sportfesztivál másik jótékonysági kezdeményezésén is: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR hagyományos jótékonysági kezdeményezése által több mint félezer mesekönyvvel segítették a rendezvény résztvevői a rászoruló gyermekeket.

„Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a SPAR Magyarország több éve a Budapest Maraton® Fesztivál névadó szponzora, mert a rendezvény – a kialakult, elkötelezett tábora mellett – egyre több új, hazai és külföldi embert győz meg a szabadidős sportolás egészségességéről. A sport nemcsak a testnek tesz jót, hanem a léleknek is, hiszen kiváló közösségi élmény. Ennek az összetartó erőnek köszönhető az is, hogy minden évben egyre többen érzik annak fontosságát, hogy a jótékonysági kezdeményezéseinket támogassák” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.