27. Das Telekom VOLT Festival öffnete seine Pforten

Archivbild: Partystimmung beim VOLT

Am neuen Standort des VOLT Festival gibt es etwa zweihundert Programme in fünf Tagen, darunter der Eröffnungstag Mark Jéra, der Léci spielt und der Kleine Stern gibt Konzerte.

Sopron hatte ein paar Monate Zeit, um das Gebiet fertigzustellen, Straßen wurden gebaut, Wasser- und Abwassernetze wurden gesetzt, so dass sie von mehr als hunderttausend Gästen, die hier ankommen genutzt werden können.

Somit ist dieser Festivalort wohl derzeit Ungarns größter Touristenort.

Das größte Interesse sei am Mittwoch, wenn Papa Roach, Cypress Hill und Slipknot auf der großen Bühne stehen.

Ungarisch:

Megnyitotta kapuit a 27. Telekom VOLT Fesztivál

Az új helyszínen – a korábbi szomszédságában – megrendezett fesztiválon öt nap alatt mintegy kétszáz program várja a látogatókat, a nyitónapon többek között Járai Márk, a Lóci játszik és a Kiscsillag ad koncertet.

Lobenwein Norbert, a fesztivál alapító-főszervezője a kedden tartott bejáráson kiemelte, hogy a kormánytól kapott fejlesztési támogatásból létrejött szabadtéri rendezvényhelyszínen először tartanak VOLT Fesztivált.

Sopronnak néhány hónapja volt, hogy a terület elkészüljön, utak épültek, víz- és csatornahálózatot telepítettek, így méltó körülmények között fogadhatják a fellépőket és az ide érkező több mint százezer vendéget – mondta, hozzátéve, hogy a VOLT mára az egyik legnagyobb turisztikai eseménnyé vált Magyarországon.

A legnagyobb érdeklődés a szerdai napot övezi, amikor a nagyszínpadon a Papa Roach, a Cypress Hill és a Slipknot lép fel – mondta.