Dies sind die beliebtesten Desserts der Ungarn

Ohne Eier unvorstellbar: der ungarische Palatschinken - Foto: Stefan Höhm / Flying Media Hungary

Ein ungarisches Kulinsrik Portal hat eine Umfrage zum Thema „Welches Dessert wählen die Ungarn am häufigsten bei Bestellung?“

Es stellte sich heraus, dass  die Ungarn durchschnittlich 777 HUF für ein Dessert ausgeben, die fünf beliebtesten sind: Pfannkuchen (Palatschinken) , Somlói Nudeln, Kastanienpüree, Mohnpielen und Tiramisu.G

Gewonnen hat der Pfannkuchen, Palarschinken mit Nuss-Nougat-Creme, zweiter Platz geht an den Kakao Pfannkuchen und als dritter kommt der mit Frischkäse.

Ungarisch:

Ezek a magyarok legkedveltebb desszertjei, ha rendelésre kerül a sor

Az egyik hazai ételrendelő portál készített egy felmérést, amelyben arra voltak kiváncsiak, hogy mi magyarok milyen desszertet választunk a leggyakrabban, ha épp rendelünk.

A felmérésből kiderült, hogy átlagosan 777 forintot szánunk a desszertre, az öt legnépszerűbb édesség választás, a palacsinta, a somlói galuska, a gesztenyepüré, a mákos guba és a tiramisu.

És ha már a palacsinta végzett az első helyen, a honlap készítői arra is kíváncsiak voltak, hogy melyek a legkedveltebb ízek. Itt a legtöbb szavazat a mogyorókrémes palancsintára érkezett, ezt követte a kakaós palacsinta, és a dobogó harmadik helyét a túrós palacsinta kapta meg.