Verkehrsbehinderungen – Große Bauarbeiten auf der Autobahn M1!

Archivbild: Reise auf Ungarns Autobahn - Foto: Flying Media Hungary

In beiden Richtungen der Autobahn M1 werden am 12. März große Reparaturarbeiten stattfinden und somit wird es zu Verkehrsbehinderungen kommen, teilte Magyar Közút Nonprofit Zrt. am Mittwoch mit MTI mit.

Laut der Ankündigung müssen Autofahrer am Wochenende und sogar in der Nacht mit Einschränkungen und Stau auf der Autobahn rechnen.

Es ist geplant, dass die Arbeiten auf dem M1-Autobahnabschnitt von Bicske in Richtung Hegyeshalom  beginnen werden.

 

Die Arbeiten werden voraussichtlich 4-5 Monate dauern.

 

Ungarisch:

Március közepétől elkezdik az M1-es autópálya burkolatjavítását

Az M1-es autópálya mindkét irányán, több szakaszon is nagy felületű burkolatjavítási munkálatok kezdődnek március 12-től – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az autósoknak korlátozásokra és torlódásra számíthatnak a gyorsforgalmi úton hétvégenként, és akár éjszakánként is.

A tervek szerint az M1-es autópálya bicskei szakaszán, Hegyeshalom irányába, a 46-os és a 60-as kilométerszelvények között indulhatnak el először a munkálatok. Ezzel párhuzamosan az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán március 19-től március 22-ig a 68-69-es kilométerszelvények között kezdődik meg – terelés mellett – a burkolat javítása, így előreláthatólag három napig az autósok ezen a szakaszon csak egy forgalmi sávon tudnak majd közlekedni.

Március 23-tól a 68-as kilométerszelvénytől a 105-ösig hétköznaponként 7 és 19 óra között végzik a szakemberek a nagy felületű burkolatjavításokat.

A Hegyeshalom felé vezető oldalon két és fél kilométeres szakaszon Biatorbágy térségében, illetve mintegy 12 kilométeres szakaszon a Herceghalom-Bicske vonalon lesznek sávfelújítási munkák.

A beruházás előreláthatóan 4-5 hónapot vesz majd igénybe, ennek pontos ütemezéséről a társaság később ad tájékoztatást.

Hozzátették, hogy lokális javítási munkákat is folyamatosan végeznek a cég szakemberei: szerdán a Hegyeshalom felé vezető oldalon Bicske és Tatabánya között, a 39-es és az 50-es kilométerszelvények között folyik munkavégzés, és lesznek korlátozások.